Hava Durumu

Transfer gündemi ve analizler

Yazının Giriş Tarihi: 14.06.2017 10:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.06.2017 10:06

Transfer piyasasının hareketlendiği bugünlerde gözler Bursaspor yönetimine çevrilmiş durumda. Teknik direktör konusunun en kısa sürede açığa kavuşmasıyla beraber transfer yapılanmasına da hız verilmesi beklenmektedir. 
Teknik direktörlük için en kuvvetli aday Robert Prosenecki ismi gündem de yerini korurken önümüzdeki yılın takım yapılanmasına kamp dönemi başlamadan start verilmesi en önemli beklenti düzeyini oluşturmaktadır. 
Bursaspor'da stoper, sağ bek orta saha özellikle kanatlar ve forvet mevkiine  önemli isimlerin transfer edilmesi beklenmektedir. 
Kanat için Güray ismi ağırlık kazanmış durumda ve yıldız transferi için medyada Asamoah Gyan'ın transferi için yönetimin girişimde bulunduğu gündem de yerini korumaktadır. 
Bursaspor'da santrafor mevkiine getireceğiniz forvet oyuncusunun etkin olabilmesi orta sahanın etkin pas organizasyonuna ve üçüncü bölgede yapabileceği koordinasyonla, kanat oyuncularının kalitelisi ile ilintili  olduğunu unutmayalım. 
Kanat oyuncularının zayıflığı, forvet mevkiini yakından ilgilendirmektedir. 
Geçen sezon Bursaspor bunun sıkıntısını ciddi düzeyde yaşamıştır. 
Kaliteli kanat oyuncusu transfer etmediğimiz sürece Zlatan İbrahimovic'i bile transfer etmemiz fayda sağlamayacaktır. 
Ali Ay yönetiminin istikrar ve güven tazelemesinin en önemli kriteri yapabilecekleri nokta atış transferler ve yarışmacı takım oluşturma faaliyetleri olacaktır. 
Aksi taktirde Bursaspor yeni sezonda daha büyük sıkıntılar yaşamaya gebe olacaktır.
Önümüzdeki yıl doğru yapılanmanın ilk koşulu doğru bir takım kurgusu olacaktır. 
Harun'un kalede verdiği güven ile beraber  sağ bek mevkiine Kasımpaşa'dan Popov düşünülebilir. Stoper mevkiinde Bassong ile prensip anlaşmasına varılmış olup, Cardiff'ten Bruno Manga veya Eskişehir'de kiralık oynayan Hakan Cinemre veya Galatasaray'dan Koray Günter'in bu anlamda defansa dinamizm katabileceklerine inananlardanım. 
Orta sahada Pablo Martin Batalla'ya  yardımcı olabilecek defans, hücum koordinasyonunu yönetebilecek Kasımpaşa'dan Andre Castro doğru bir tercih olabilir.
Ayrıca savaşçı kimliği ile alt ligden Elazığspor'dan Hamido Traore orta saha için enerjik bir yapıyı beraberinde getirebilir. 
Yeni gelen teknik direktör forvet mevkiinde Necid ile ilgili vereceği karar takım yapılanması için önemlidir. 
Kalması yönünde bir tercih kullanıldığında, forvet hattında Necid, Stancu, Kubilay ve yeni gelecek olan transfer ile forma savaşı yaşanabilir. 
Bursaspor'un kanat organizasyonlarında Güray veya Tunay Torun'un  mutlak kazandırılması gerekliliğini  düşünmekteyim. 
Ayrıca zor olmakla beraber Trabzonspor'da Yusuf Erdoğan bu bölge için fark yaratabilecek oyuncu olabilecektir. 
Transfer gündemi gerçekten yoğun olarak devam etmektedir. 
Yaz ayı boyunca takım yapılanmasına ilişkin bütün bilgi ve analizleri sizlerle paylaşacağız . 
Sevgiyle kalın.

    

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.