Hava Durumu

Özgüvenin önemi

Yazının Giriş Tarihi: 10.02.2017 10:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.02.2017 10:57

Bursaspor'un Özlüce Tesisleri'nde en son yaptığı Balıkesirspor hazırlık maçında izleyenleri tatmin eden bir oyunu maalesef ortaya koyamamıştır.

Mutlu Topçu yeni gelen teknik direktör olarak saha kenarında verdiği direktifler ile heyecanlı ve istekli gözükmüş olsa da futbolcuların mental ve fiziksel durumları aynı ışığı vermemektedir.

Bursaspor' da kanat akınlarından içeriye yapılan bindirmeler ve nokta atış ortalarda halen eksiklikler olduğunu gözlemliyoruz.

Hafta sonu oynanacak Fenerbahçe maçının ayrı bir hikayesi olacaktır.

Türkiye kupasında olaylı maç sonucunda Vadofone Arena'da lider Beşiktaş'a mağlubiyeti tattırmış olan Kanarya, Bursa deplasmanına mutlak üç puan isteği ile gelecektir.

Fenerbahçe'de aslında yaratıcı oyuncu eksikliği efektif bir oyun oynama mantalitesini köreltmektedir. Aslında Bursaspor ve Fenerbahçe'ye baktığımızda şöyle ilginç bir durumu da ortaya koyabiliriz. Rakibimiz bugün eksik olduğu nokta için Bursaspor'dan süper bücür Battalla'yı mutlak  kadrosunda görmek isterdi.

Fakat biz de Bursaspor'un mevcut durumuna baktığımızda kanatlar için Sow veya Lens' e hayır demezdik.

Hafta sonu maçın zorluk kalibresi yüksek derece de olacaktır.

Özellikle iki takımında bulunduğu konum itibariyle galibiyete çok fazla ihtiyaçlarının olması maçın önemini bir kat daha arttırmaktadır.

Haftalardır kazanamayan taraftarı umutsuzluk içerisinde olan Bursaspor ile yenildiği takdirde ligin zirvesine hatta şampiyonluğa nokta koyabilecek ve teknik direktörü ile yönetiminin geleceğinin tartışılacağı bir Fenerbahçe'den bahsediyoruz.

Bursaspor'da oyun taktik ve tekniğinden önce oyuncuların özgüveni ve motivasyonu bu maçın sonucunu belirleyecektir.

Mutlu hocanın geldiği günden itibaren futbolcu üzerinde yapmış olduğu terapinin etkisini  bu maçın sonucunda daha iyi gözlemleyeceğiz.

Fenerbahçe orta sahasını kalabalık tuttuğu takdirde göbekten geliştireceğimiz akınlar çok gerçekçi sonuç vermeyecektir.

En son oynadıkları lig maçında Kayseri'de Varela ve Güray kanatlardan yaptıkları organizasyonlar ile Fenerbahçe defansını zora sokarak pozisyonlar ve goller bulmuştur.

Bursaspor'un kanatlardan yapacağı varyasyonlar çok önemliyken bunları hangi oyuncularla yapılabileceği noktası tartışılmaktadır.

Kendi fikrim Romen Milli takımında sol kanatta yer yer şans bulan Stancu burada denenebilir.

Farklı çözüm ve alternatifleri de maç günü yaşayarak göreceğiz.

Son Türkiye kupası maçında gördüğümüz oyun tarzının bize öğrettiği en önemli nokta Fenerbahçe karşısında kontra atakta yakalanmama senaryosu olacaktır.

Aksi takdirde Lens ve Sow cezayı kesen oyuncular olacaktır.

Bursaspor'un defansta hava topu hakimiyeti olan Fenerbahçe'nin iki stoperine karşı isabetli merkez pasların hakim olduğu yerden oynama taktiğini hayata geçirmesini düşünüyorum.

Fenerbahçe galibiyeti ile inşallah Bursaspor'un lige tekrar merhaba diyerek taraftarlarını mutlu etmesini umuyorum.

               

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.