Hava Durumu

Neşeli günler

Yazının Giriş Tarihi: 14.03.2017 09:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.03.2017 09:41

Ligin son üç haftalık periyoduna baktığımızda Gaziantep galibiyeti ve Osmanlı deplasmanından kaçan galibiyet sonrası bir puan Bursaspor için sıralama açısından memnuniyet yaratmıştır.

Kara bulutların dağılmaya başladığı bu haftalarda özgüven ve motivasyon kaybı yaşamadan Alanyaspor maçına daha hırslı bir şekilde hazırlanmanın önemini unutmamız gerekmektedir. Bu hafta ligin görünümüne baktığımızda Rizespor'un  kendi evinde Antalya'ya mağlup olması ve Alanyaspor'un 2-0 dan Fenerbahçe'ye 3-2 mağlup olması bu takımlarda ciddi kayıp yaratmıştır. Buradan çıkarabileceğimiz en net sonucun şu olduğunu düşünmekteyim; Bursaspor'un Alanyaspor önünde alacağı galibiyet alt sıralarla tamamıyla bağının kopması anlamına gelecektir. Belki de ilerleyen haftalar için kısa vadeli farklı hedefler geliştirilebilecektir.

            Yönetimde yaşanan idari ve mali anlamdaki krizlerden gelecek sezon için en az düzeyde etkilenmek için şimdiden yapılanma sürecinin başlaması gerekecektir. Kaybolan zaman Bursaspor'un gelecek sezonunu da çok olumsuz etkileyecektir. Sportif başarı karakteri oluşturulmadan tribünlerde maalesef heyecan  ambiyansını yakalamakta zorlanıyorsunuz.

Osmanlı maçı bize şunu gösterdi ki Mert Örnek kapasitesindeki oyunculara puantaj açısından rahatlanan haftalarda daha fazla şans ve süre verilmelidir. Önümüzdeki yıl Fransa ve Brezilya'da gelecek vaat eden genç oyuncuları Avrupa'nın büyük takımları keşfetmeden takıma kazandırılması ile ilgili çalışmalar yapılmalıdır. Transfer zamanını geçe bırakmadan bu çalışmaların yapılması gerekecektir.

            Ayrıca takımın özgüven ihtiyacı olduğunu ve taraftarlarla bütünleşmesi için yapılacak hamlelere ihtiyacı olduğu görüşümü de belirtmeden geçemeyeceğim. Bursa'daki spor medyası bir çok şehre göre futbolu daha fazla bilen ve yaşayan kişilerden kurulmuş bir ekip görünümündedir.

            Hafta başı görüşüm olarak şunu belirtmek istiyorum. Alanyaspor bireysel anlamda kaliteli oyunculara sahip olan bir takım hüviyetindedir. Saffet Susiç gibi kurt bir hocanın oyun kurgusu özellikle hızlı hücumlarda Bursasporumuzu zorlayabilir. Fakat Alanyaspor'un defansif yan top zafiyetlerinden yararlanarak sonucu alabiliriz. Bekleyerek kontrollü bir şekilde hücumda bulunmak kazanmanın en önemli anahtarı olacaktır. Özellikle defans hattımıza yapılacak en önemli uyarı Vagner Love'ın topla çok hızlı hücum eden ve son vuruşlardaki bitirici özelliği asla unutulmamalıdır.  Gerekirse bu oyuncuya özel önlem almak Bursaspor'u bir tık daha oyun üstünlüğünü almasını sağlayacaktır.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.