Hava Durumu

Günü kurtarma projelerinden vazgeçin

Yazının Giriş Tarihi: 24.01.2017 10:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.01.2017 10:02

Bursaspor'umuzun Adanaspor mağlubiyetinden sonra gelen Hamza Hamzaoğlu'nun istifası ile beraber Türkiye'de şuan takım çalıştırmayan bütün teknik direktörlerin Bursaspor ile anılması yazılı ve sosyal medya da geniş yer bulmuştur. Sezonun ilk haftalarında kazanan Bursaspor' u eleştirirken herkes puan tablosunu işaret ederek kazanan haklıdır felsefesini sus payı olarak ortaya koyuyordu. Demek ki bugün gelinen noktada kazanan her zaman haklı olmamaktadır. Sezon başı kurgulanan takım hüviyeti ve transfer politikaları aslında bir kulübün geleceğini belirleyen en önemli faktör olmaktadır.

            Bursaspor taraftarı ve camiasıyla vizyonu geniş ve büyük hedefleri olan bir takımdır. Nöbetçi teknik direktör arayışına girerek günübirlik çözümler üretmek taraftarı ve futbola gönül vermiş olan kişileri memnun etmeyecektir. Sizlere soruyorum takımın kalitesi, bireysel yetersizlikler, transfer yanlışları, devre arası kampının getirdiği verimsizlik ve düşük performans ve ayrıca yönetimin maddi anlamda kemer sıkma politikasına karşılık sadece transfer yapmış olmak için yapılan transferler ile Bursaspor'u kim hedefine ulaştırabilir? Kendimizi kandırmayalım beyler! Gerçeği görüp ciddi bir planlama dahilinde araştırma ve geliştirmelere başlayarak bu takımı yeniden yapılandırmak gerekmektedir.

            Bursaspor'un altyapısı sistematik olarak olumlu sinyaller vermemektedir. İyi bir takım kurmak sadece pahalı transferler yapmak anlamına gelmemektedir. Futboldan anlayan eğitimli yabancı dil bilen uluslararası futbolcu portföyü geniş olan profesyonellere bu işler bırakılmalıdır. Bir futbolcuyu transfer ederken bulunduğunuz şehrin cazibesinden tutun teknik direktörünüzün karizması ve geçmişteki başarıları tecrübesi önemli gösterge olmaktadır.

            Bursaspor'un futbolcu izleme komitesinin nasıl çalıştığını ve özellikle uluslarararası piyasalardan hangi oyuncuları merceğe aldıklarını merak ediyorum. Gerçi izleme komitemiz çok etkin olsaydı menajer önerileri ile Jovic ve Stancu  gibi oyuncular takıma kazandırılmazdı. Ara transfer döneminde katkıyı hazır oyuncular verir diyerek transfer edilen jovic ve Stancu'nun yedek beklemesi manidar bir durumdur. Eğer bu oyuncular fiziki anlamda hazır değiller ise neden transfer edildikleri sorulur ve bunlarda cevaplanmak zorundadır.

                Dünya'nın hangi ülkesinde olursanız olun reklam sponsorluk forma hatta stadyum gelirlerinizi arttırabilmek için sportif başarılar elde etmek ve bunları sürekli hale getirmek zorundasınızdır. Mali gerçekliğimiz sorgulanmalı ve geçmişte bu kulübe zarar vermiş olan kişilerin hesap vermesi sağlanmalıdır. Güneş balçıkla sıvanmaz. Taraftarımızı sezon başında Avrupa sıralaması beklentisine şartlandıran yöneticiler için  bunun dışında oluşabilecek bir sonuç  asla başarı sayılmayacaktır.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.