Hava Durumu

Yeni süreç başlıyor

Yazının Giriş Tarihi: 22.02.2021 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.02.2021 06:30

Salgın süreci nedeniyle uzun süreden beri evlerimize hapsolmuş durumdayız.

Aşılanan vatandaş sayısı ise gün geçtikçe artmaya devam ediyor.

Fakat ortada büyük bir sıkıntı var.

İnsanlar artık bunalmış durumda.

Özellikle uzun zamandır belirli saatlerde sokağa çıkan 65 yaş üstündeki vatandaşlar.

Hatta diyorlar ki, bizler evlerimizdeyken sürecin daha fazla uzaması için neden diskolarda eğleniyorlar, kurallara dikkat etmiyorlar.

Herkese giderek tek tek sorulsa 'sıkıldık artık' lafını duyacağımız kesin.

Ve maalesef bu süreçten olumsuz etkilenenler kervanına 'evliler de' katıldı.

Milliyet'te yer alan habere göre, bir kadın anlatıyor.

Eşinin 'hastanenin bana ihtiyacı var' diyerek sürekli evden ayrıldığını ve hastaneye değil, başka bir çalışanın evine gittiğini öğrendiğini söylüyor.

Psikolog Funda Cansu Gül, korona virüs sürecinin sadece fizyolojik değil, psikolojik etkilerinin de söz konusu olduğunu ve bu sürecin ilişkileri de büyük oranda etkilendiğini belirterek, "Ekonomik sıkıntılar, evde sürekli olma herhangi bir sosyal hayatının olmaması bu gerginlik düzeyini artıyor." dedi.

56 saatlik sokağa çıkma kısıtlamasında sadece evlerinden bir bahane ile çıkan hatta Dikkaldırım'dan Yunuseli'ne ekmek alamaya giden vatandaşlar değil de, polis ekiplerine de sormak lazım ne durumdasınız diye?

Bıkmadan usanmadan kısıtlama ihlali yapan, ceza ödemekten bıkmayan, 'teşkilatın numarasını ver' diyerek artistik taslayan, kendilerine silah doğrultan şahıslara her defasında 'yanlış yapıyorsunuz, doğrusu budur' demekten yorulmadılar mı?

Gecelerini gündüzlerine katarak çalışan, sağlık personelinin yanı sıra polisler, bekçiler de bu süreçten en ağır darbeyi alanlar arasında.

1 Mart itibariyle kademeli normalleşme sürecine geçileceğini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu.

İller 4 kriter çerçevesinde puanlandırılacak.

Bu puana göre risk durumları renklerle ifade edilecek.

Bursa ise 15 riskli iller arasında bulunuyor.

Kriterler arasında, Bursa üzerinden örnek verirsek, kentin 7-14 günlük vaka sayısı testte pozitiflik oranları, yoğun bakım doluluk kapasiteleri ve servislere yeni hasta yatış durumu ve aşılama durumu...

İşletme sahipleri olmak üzere, normalleşme ile kurallara uyarak gezmeyi özleyen vatandaşlar ne gibi kısıtlamaların geleceğini veya hangi kısıtlamaların kalkacağını merak içerisinde bekliyor.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.