Hava Durumu

Korona virüs yok olmadı!

Yazının Giriş Tarihi: 18.05.2020 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.05.2020 07:30

Sokağa çıkma kısıtlamaları uzun bir süredir devam ediyor. Kısıtlamanın bittiği günlerde ise vatandaşlar 'Hafta sonu virüs var, hafta içi yokmuş' gibi sokaklara akın ediyor.

Hem havaların ısınması hem de 'normalleşme' takviminin açıklanmasının ardından, Bakan Koca'nın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Bilim Kurulu üyelerinin uzun süren konuşmalarının içinden sadece bir cümleyi alarak virüs artık bitiyor kafası ile hareket eden ve uyarılara rağmen sahillere, parklara akın eden vatandaşlar büyük bir tehlikenin farkında değiller.

Peki ülkelerde durumlar nasıl?

Korona virüs nedeniyle can kaybının 32 bine yaklaştığı İtalya'da bugünden itibaren kuaförler, restoranlar, pastaneler vs. açıldı. Ülkenin sınırları ise 3 Haziran'dan itibaren Avrupa Birliği (AB) ülkelerine açılıyor.

Can alan virüste diğer ülkelere kıyasla iyi bir mücadele veren Almanya'da ise 20 Mayıs'tan itibaren camiler tamamen ibadete açılırken,13 Mart'ta ertelenen ligler başladı ve tarihe kazınacak anlar yaşandı.

Fransa'da ise 11 Mayıs'ta normalleşmenin ilk adımı atıldı ve vatandaşlar izin kağıdı olmadan sokağa çıkabildi.

ABD'nin anormal Başkanı Trump ise, 'aşı olsun ya da olmasın, normale dönüyoruz' açıklamasını yaptı.

Dünya Sağlık Örgütü, ülkelerin normalleşme adımları ile ilgili 'Kutlama zamanı değil,hazırlık zamanı' uyarısında bulundu.

Ayrıca DSÖ Avrupa'ya önümüzdeki sonbaharda gelebilecek ikinci korona virüs dalgasına karşı hazırlık yapılmasını gerektiğini de duyurdu.

Kısıtlamasının yavaş yavaş kalktığı ülkelerin arasında bulunan Türkiye'de de, korona virüsü yendim zannederek boğa kesip yemek daveti verilmemesi, mevlide gidilmemesi, toplu halde düğün nişan yapılmaması, iftarlarda bir araya gelinmemesi gerekiyor.

Ayrıca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başta olmak üzere gecesini gündüzüne katarak bizler için çalışan, çabalayanların emeklerini heba etmeyerek, sosyal mesafe ve maske kuralına uyalım, uymayanları da uyaralım.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.