Hava Durumu

Diyanet görevlilerini Ramazan eylemine davet ediyorum!

Yazının Giriş Tarihi: 13.05.2018 07:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.05.2018 07:13

İslam aleminde çok özel bir yere sahip olan Ramazan, kapımızı çaldı.

Kimileri için çok fazla önem arz ederken, kimilerimiz için ise sıradan bir ay!

Kutlu ay süresi boyunca, bol bol Kur'an  okunacak, teravih namazları kılınacak, belki ay da yıl da bir gördüğümüz akrabalarımızla ramazan ayı bahanesiyle iftarlar da buluşacağız!

Tabi bu buluşmalar camiler ve mescitlerde de olacak.

Buradan yola çıkarak, Diyanet görevlilerine büyük görev düşüyor. Yıl boyunca göremedikleri kalabalıkları, görev yaptıkları mabetlerde ağırlayacaklar.

Umarız ve ümit ederiz ki,  Diyanet görevlileri bu atmosferi fırsat bilerek, cemaate yakın ilgi gösterirler, mahallede, sokakta, caddede ve şehirde bir hafta boyunca neler yaşanmış gündeme getirirler.

Mesela, son yıllarda ortaya çıkan camilerin önünde lokma ikramının ardından meydana gelen, çevre felaketine dikkat çekerler.

Ey Müslümanlar, Allah'ın evinde ibadet ettiniz, Rabbimiz bize temiz olmamızı, yere çöp atmamızı öneriyor" demeyi akıl ederler!

İçtimai hayatta yaptıklarımızı sorgularlar, ezberleri bozarlar.

Kendi kendimize belirlediğimiz ev hapsinden kurtulmamız gerektiğini önerirler. "Komşu, akraba ve dostlarınızı sık sık ziyaret edin, telefonun mahkumu olmayın, mesaj göndererek, saçma sapan işlere imza atmayın" deme cesaretinde bulunurlar.

"Bizlerde bu dinin mensubu, alemlere rahmet olarak gönderilen Hz Peygamberin ümmetiyiz, sizlere attığımız adımlarla, örnek davranışlarımızla, camilerin çevresini tertemiz olması için çevre gönüllüsü gibi çalışıyor, çırpınıyoruz eylemlerimizle örnek olmalıyız diyecek, ruh ve şuur içinde olduklarını" göstermeliler.

Kısacası, Ramazan kapımızın zili hazır çalmışken, fırsattan istifade etmeyi bilmek zorundayız.

Bunun için Diyanet görevlilerine büyük görevler düşüyor.

Cenaze salalarının ardından, vefat eden kişiyi daha gür bir sesle duyurmayı akıl etmeleri gerekiyor.

Allah'ın evinin bekçisi olduklarının farkına varmaları gerekiyor.

Büyük bir vebalin altından olduklarını, toplumu aydınlatan kimseler olduklarının farkına varmaları gerekiyor.

Yaratıcının Cuma gününü insanların kendilerini formatlaması için yarattığını,  o günün buluşma ve sorgulama günü olduğunu hatırlatmaları gerektiğinin farkına varmaları gerekiyor.

Bu şekilde hareket ettiklerinde, Cuma hutbelerinde çiçek, böcek açıklamaları yapmalarına, cemaati uyutmalarına gerek kalmayacağını şahit olacaklarını düşünüyorum.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.