Hava Durumu

Bu sabır nereye kadar?

Yazının Giriş Tarihi: 21.10.2018 07:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.10.2018 07:40

İnsanoğlu ne kadar zayıf değil mi?

Soğuk olur soğuktan, sıcak olur sıcaktan, az olur azdan, çok olur çoktan, başkasında görüp kendinde olmayanlardan, hastalıktan, ustalıktan...  Velhasıl her şeyden hep şikâyet eder durur.

Sabır...

Bu dünya hayatının en meşakkatli yolu... Nefsinizi zorlayanlar, hayatınızdaki sıkıntılar, haksızlıklar... Bunlar en zor olanlarıdır. Bazen öyle olur ki, olaylar karşısında sustuğunuz zaman sustu derler. Konuştuğunuz zaman ise terbiyesiz... Derler de derler...

***

Dünya hayatının gerçekleri insanı hep zorlar durur. Lakin her şeyin de bir sınırı, durulması, zorlanmaması gereken bir son nokta da vardır. İnsanoğlu bu, 9 canlı değil ya. Zorlandığında raydan çıkan, patlayabilen bir varlık. Yani sabır taşı değil!

Aslında sabretmek her şeyden üstündür ama... Dedik ya insanoğlu dayanamıyor. Bazen sizi zorlayıcı şeylere ve haksızlıklara gelemediğinde işin ucunu kaçırıyor. Bunun kötü tarafı ise telafi edilemeyen, geri dönüşü olmayan üzücü olayların yaşanması.

Sonra ne mi oluyor?

Nankör dediğimiz kediler bile insanların yanında masum kalıyor.

******

Kıssadan Hisse

DÜNYAYI CENNETE ÇEVİRENLER

Kafkalarda cihat destanları yazan Şeyh Şamil Hazretleri Ruslara teslim olduğunda onun şerefine Petersburg'da büyük bir balo tertip edilir. Çar 2.Aleksandr merakla Şeyh Şamil'e baloyu ve sarayını nasıl bulduğunu sorar.

İmam Şamil şöyle cevap verir:

-Çar Hazretleri pek iyi biliyorsunuz ki, Cenab-ı Hak dünyayı Hıristiyanlara, ahreti ise Müslümanlara vaad etmiştir. Cennete giremeyeceğiniz için, bu dünyanızı cennete çevirmekle pek iyi yapmışsınız.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.