Hava Durumu

2.dalga kapıda!

Yazının Giriş Tarihi: 03.08.2020 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.08.2020 06:30

Uzun bir süredir Korona virüs salgını ile mücadele ediyoruz. 33 gündür süren bir çabamız vardı.22 Temmuz'da 902'ye kadar inen vaka sayısı yeniden yükselişe gitti ve tehlike çanları yeniden çalmaya başladı.

Vatandaş korona virüsün gerçek olduğuna inanmıyor. Endişe azaldı, herkes rahatladı. Her zaman dediğimiz gibi normalleşme yanlış anlaşıldı.

Belirli şehirlerde Valiler korona virüs vaka sayısını ve ölüm oranını açıklarken, Bursa, İstanbul, Ankara, İzmir gibi nüfusun yoğun olduğu şehirlerde neden rakamlar açıklanmıyor? Vatandaşa 'rehavete' kapılmayın, maske+ sosyal mesafe +hijyen kuralına dikkat edilmesi gerektiği söyleniyor. Belirli bölgelerde denetim yapılırken, mahallelerde bazı sokaklarda, caddelerde maskeler çene altlarına inerek, sosyal mesafe unutuluyor.

Sadece rehavete kapılmayın, kurallara dikkat edin diyerek vatandaşlar uyarılmaya devam edilir ve 'İnşallah' atlatacağız denirse, bir dahaki dönemde bırakın sokağa çıkmayı pencereden bile bakamayacağız.

Ramazan Bayramı'nda uygulanan kısıtlama içimizi burksa da virüsün yayılmasını bir nebze önlemişti fakat Kurban Bayramı'nda hiçbir kısıtlama uygulanmadı. Vatandaş sıcak havayı, tatili fırsat bilerek bütün kuralları çiğnedi ve sahillere, tatil beldelerine akın etti. Görünce şoke olduğumuz, 'bu kadar da' olur mu dediğimiz görüntülerin ardından Sağlık Bakanı Koca, "Birinci dalga sahillere indi. Tatilde dikkatli olalım" uyarısında bulundu.

Korona virüs Bilim Kurulu Üyesi ve Çukurova Üniversitesi(ÇÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Yeşim Taşova kurallara uyulmazsa, pozitif vaka sayılarının sonbaharda beklenen muhtemel "ikinci dalgada' daha da artacağını belirtti.

Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan ise, Sahillerde, tatil beldelerinde aşırı rahatlama var. Sosyal mesafe plajda restoranda çarşıda sıfır, maske yok. Böyle giderse bugüne kadar aldığımız tedbirler ve önlemler bir işe yaramaz, kimse beklemesin"

Annesini, babasını, eşini, çocuklarını, tüm sevdiklerini görmeden sokakta keyfi için gezenlerin korona virüs bulaştırması sonucu hastanelerde çok sayıda vakalarla uğraşan, onlar için gözyaşı döken, canını dişine takarak çalışan Sağlık Bakanı Koca'nın uyarılarını, sarf ettikleri çabayı görerek hareket edelim.Lütfen!

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.