Hava Durumu

Tüyleri simsiyah, patileri ise bembeyaz bir köpek

Yazının Giriş Tarihi: 04.01.2020 06:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.01.2020 06:50

Kültürpark'ta yaşıyordu, çimlerde koşuyor, arkadaşlarıyla oynuyor, ağabey ve ablalarının getirdiği mamalarla karnını doyuruyordu, kimseye zararı yoktu. Hümeyra Abla evladı gibi bakıyordu Zeytin'e. Ama dünyayı kendine ait zanneden insanoğlu yine her zamanki gibi yaptı yapacağını, Zeytin'i defalarca belediyeye şikayet ettiler. En sonunda gelip aldılar onu Kültürpark'tan, Hümeyra Ablası gözyaşlarıyla yalvarıp yakardıysa da anlatamadı derdini, zaten Zeytin gittikten sonra gözyaşı hiç dinmedi. Zeytin ise bir anda demir parmaklıklar ardında buldu kendini. Çok korktu... Yemeden içmeden kesildi, neden buradayım diye düşündü durdu... Üstelik barınakta biraz da hasta oldu... Bu arada Hümeyra ablası durmadan çözüm aradı ama kimse Zeytin'e bahçesini açmak istemedi. Belediye biz köpeği istediğimiz yere bırakırız diyince Hümeyra Abla korkudan ve üzüntüden ne yapacağını bilemedi. Halbuki belediyenin böyle bir hakkı yoktu, hatta insanların da Zeytin'i şikayet etmeye hakkı yoktu. Ama belediye çalışanları da haklıydı hayvanı sürekli şikayet edenler ya onu zehirleselerdi daha mı iyi olurdu?

Hümeyra Abla Zeytin'e kendi yakınlarında bir bahçe bulamadı. Bir arkadaşına ulaştı ve kendi evine kilometrelerce uzak bir yere getirmek zorunda kaldı Zeytin'i, tek derdi onun huzurla yaşamasını sağlamaktı. Köpeklerin neşe içinde olduğu, karınlarının doyduğu çok güzel bir parktı burası, ama burada da kötü insanlar olur korkusunu yaşıyordu hem Hümeyra ablası hem diğer ablası. Artık Zeytin burada kalacaktı. Gözyaşları içinde Sibel ablası aldı Zeytin'i.

Bir kaç gün içinde  Zeytin hastalanmıştı, barınak hastalığına yakalanmıştı,gözleri kan çanağına dönmüştü. Üstelik gecenin bir yarısı adamın biri Zeytin'i huzursuz etmişti.

Sibel ablası, kendine silah doğrultan adamı polise şikayet etmişti ama Zeytin o parkta değildi sonraki sabah... Hem hastaydı hem de korkmuştu...

Zeytin için dua edin iyileşsin ve huzurla yaşasın. Bir de bir canı şikayet ederken Zeytin'i hatırlayın... Bir parkta yaşamayı onlara çok görmeyin...

...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.