Hava Durumu

Karşılıksız sev ömür boyu sahiplen

Yazının Giriş Tarihi: 03.11.2018 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.11.2018 08:00

Bugün yolunuz Mihraplı Parkı'na düşerse Çınar Veteriner Kliniği ve Bursa Hayvanlarla Yaşam Derneği'nin ortak olarak düzenlediği "Karşılıksız Sev Ömür Boyu Sahiplen" etkinliğimize uğrayın derim.

Hayvan sahiplenmek isteyen ancak barınaklara gidemeyenler için ücretsiz sahiplendirme etkinliğimiz olacak.

Etkinlikteki amacımız; patili dostlarımızın sadece petshoptan alınmayacağını ve sadece ırk diye tabir edilen canların değil tüm patili dostlarımızın çok sevimli olduğunu ve aslında onları sahiplenmek için binlerce lira dökülmesine gerek olmadığını insanlara gösterebilmek.

Eğer siz de evcil hayvan sahiplenmek istiyorsanız ve 20 yıl sürecek bir dostluğa hazırsanız, bu süre içerisinde can dostunuzun her daim size muhtaç olacağının bilincindeyseniz; tatil planlarınızı, iş hayatınızı, gündelik yaşamınızı ve maddi durumunuzu göz önüne alarak ben gerçekten bir cana sahip olabilirim diyorsanız etkinlik tam size göre.

Neden petshoplara karşı çıkıyoruz ve böyle bir etkinlik düzenliyoruz ondan da bahsetmek istiyorum biraz.

Aslında evcil hayvan sahibi olabilmenin sorumluluğu; bu dostun nereden alınması gerektiği ile ilgili verilecek karar da başlar.

Çoğu zaman petshopların vitrinlerindeki sevimli hayvanların oraya gelen insanlara şirinlikler yapmaları ve insanların da onları o zor durumdan kurtarıp eve almak istemeleri bu çirkin ticaretin sürekli devam etmesine neden olur.

Bu yüzden kesinlikle unutulmamalıdır ki; petshopdan alınacak her bir hayvan, yeni bir hayvanın daha tutsak edileceği anlamına gelir.

Sizin için ömür boyu bir arkadaş olacak bu canlı, petshop sahibi için bir an önce satılması gereken maldan başka hiçbir şey değildir ve bu canlının sosyalleşip sosyalleşmemesi, sıcaktan pişiyor olması, 7/24 kapalı bir fanusun içinde kalıyor oluşu hiç mi hiç önemli değildir. Hatta bu hayvanların sağlıksız büyümesi nedeniyle bazı petshoplar ilk birkaç ay içinde ölüm riskine karşı "ölürse getir, yenisini götür" garantisi verir. Bu hastalıklı düşünceyi garipsemeyen birisinin ise bir evcil hayvanla birlikte bir hayatı beraber yürütmesi imkansızdır.

Biz gerçekten can bakmanın sorumluluklarının farkında olan ve kendine ömürlük dost arayan herkesi bugün etkinliğimize bekliyoruz.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.