Hava Durumu

Her şeyin çözümü eğitim!

Yazının Giriş Tarihi: 24.02.2018 07:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.02.2018 07:25

Hayvanları korumamızın en iyi yolu onların haklarını bilmekten geçer.

Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı olduğum Bursa Hayvanlarla Yaşam Derneği olarak hayvan hakları konusunda bilgilendirme seminerleri gerçekleştirerek sokak hayvanlarıyla ilgili toplumsal farkındalık yaratmaya çalışıyoruz.

Bu hafta ise Uludağ Üniversitesi'nde Proje Atölyesi Ekoloji topluluğu ile bir araya geldik ve   "Sokak Hayvanlarının Farkında mısınız? Nasıl?" adlı seminerimizi gerçekleştirdik.

Farklı bölümlerden birçok öğrencinin sunuma katılması bizim için çok değerliydi.

Modern insanın hayvanlar üzerindeki olumsuz etkilerinden bahsettiğimiz sunumda özellikle günümüzdeki kürk ve av sorununu ele alarak çiftlik hayvanlarının durumuna da değindik. Ana konumuz olan sokak hayvanlarını fark edebilmek hususundan detaylı bir şekilde bahsettik.

Özellikle yaralı ya da hasta bir hayvan görüldüğünde hangi birimlerden yardım alınması gerektiğini konuştuk.

Farklı fakültelerden öğrencilerin seminerimize katılım göstermesi ise bizler için umut vericiydi. Katılımcılarımız arasında veterinerlik okuyan öğrenciler de vardı. Seminer sonunda konuyla ilgili izlediğimiz videoda ise katılımcılarımız gözyaşlarına hakim olamadı.

Ekoloji Proje Atölyesi gönüllüleri ile birlikte bilgilendirme seminerlerimiz sürecek bunun yanında gönüllülerimizle birlikte birçok ortak çalışma içerisinde yer alacağız.

Seminerin gerçekleşmesinde emeği geçen Sayın Burak Temel'e teşekkür ediyoruz.

Bizim için her kesime her yaşa ulaşabilmek çok önemli, sokak hayvanlarını fark etmek onlar için uygun yaşam koşulları oluşturabilmek dileğiyle.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.