Hava Durumu

Hayvanların müebbeti

Yazının Giriş Tarihi: 16.03.2019 07:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.03.2019 07:00

Ankara'nın dondurucu soğuğunda tropik hayvanlar, Bursa'nın yaz sıcağında penguenler... İnsanlara hayvanları tanımayı ve sevmeyi öğretmenin daha çirkin bir yolu olabilir mi?

Türkiye de dahil olmak üzere dünyanın birçok yerindeki hayvanat bahçesinde tam bir zulüm yaşanmaktadır. İnsanlar hayvanat bahçesine özellikle çocuklarıyla beraber gelir, bir film izler gibi eğlenip giderler. Peki bu filmin arka planında neler yaşanıyor hiç düşündünüz mü? O kafeslerde hayvanlar ne kadar mutlu? Gerçek yaşam alanlarına göre ne kadar küçük veya yapay, doğadaki gibi beslenebiliyor mu? Sağlık kontrolleri yapılıyor mu?

Bu hayvanlar ömür boyu hapis almış kişilerle aynı hayatı paylaşırlar. Ve maalesef özgürlüklerine kavuşamazlar. Genellikle stresten, hastalıktan, açlıktan v.b. sebeplerden hayatlarını kaybederler. Lütfen hayvanat bahçelerine gitmeyin.  Kendinizi oradaki hayvanların yerine koyun!

 Örneğin siz İstanbul'da ya da Anadolu'nun herhangi bir şehrinde ailenizle birlikte düzenli bir hayatta yaşıyorsunuz, eviniz, işiniz, eşiniz, çocuklarınız var, doğup büyüdüğünüz, sevdiğiniz bir yer var, mutlusunuz ama bir gün burası istilaya uğruyor sizi ailenizden ayırıp Afrika'da bir kabileye götürüp orada küçük bir kafese tıkıyorlar, tek başınasınız veya sizin gibi birçok kaçırılmış kişi de var.

Her gün önünüzden kabile üyeleri size gülüp geçiyor, aptal hareketler yapıyorlar, halinize gülüyorlar, fındık fıstık atıyorlar. Siz eski günlerinizi yad etmekten başka bir şey yapamıyorsunuz. Yaşam koşullarınız ise çok kötü.

Bakıcınız belki de insanlar yokken size işkenceler yapıyor, numaralar öğretmeye çalışıyor. Karnınız tok değil, sağlıklı değilsiniz, stres içindesiniz, depresyondasınız, etrafınız oldukça kirli. Her şey bir yana kafesiniz çok iyi olsa, siz de sağlıklı ve tok olsanız bile sizin özgürlüğünüzü kim nasıl elinizden alır? Nasıl ölene dek hapis cezası alırsınız?

Onların tek suçları dünyaya hayvan olarak gelmek mi? Biz bu hayvanlara yaptıklarımızın vebalini nasıl ödeyeceğiz?

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.