Hava Durumu

Banu Baltacı

Yazının Giriş Tarihi: 07.12.2019 06:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2019 06:50

Dernek kurmak istiyorum dedim, çok iyi düşünmüşsün ben kararını destekliyorum dedi. Ama bu işlerin altından kalkabilir miyim ne dersin, dedim. Tabi ki, sen yaparsın, ben her zaman yanındayım dedi.

5 Mayıs'ta Ramazanda niyetli olduğum bir gün, hava öylesine sıcaktı ki kelimelerle anlatılmaz. Çalıştığım okuldan özel sektörün tüm yoğunluğuna rağmen izin almış yollara düşmüştüm. Dernek kuracaktım.

İsim konusunda kararsızdım. Ondan da fikir aldım.

Ve yoldayken çok sevdiğim başka bir dostumun annesinin vefat haberini aldım.

Geri döndüm. Müge anne vefat etmişti. Günlerce sarsılmışlığını yaşadım acı olayın. Mayıs aylarını çok severdim ama mayıslar bana dert keder oldu son 3 senedir.

  O acılarla dolu 2017 Mayıs ayında derneğimizi, çok sevdiğim yakın dostlarımın ve elbette ki ailemin desteğiyle kurdum. "Bursa Hayvanlarla Yaşam Derneği"ni.

Sadece dernek işlerimde değil hayatımın her alanında bana destek olmak için elinden geleni yaptı. Evinde sayısını hala yanlış söylediğim köpekleri ve kedileri (en son sayı 6 köpek ve 3 kedi diye hatırlıyorum), görme engelli ama sevgi dolu kedisi "Kalp", evinin yakınında yaşayıp böbrek hastalığına yakalandığı için sokaklarda kalmasına gönlünün razı olmadığı kangal harikası  "Güzel",şimdilerde ise gönül yaramız felçli "Bıdık".

Ve tüm imkansızlıklara rağmen onlara bakmaya çalışan bir "Banu Baltacı"

  "Bıdık" tüm ulusal televizyon kanallarında ve tüm ulusal gazetelerde haber oldu.

Banu Baltacı ve Bıdık diye internete yazınca her şey çıkıyor. Ben bugün size haberlerden göreceğiniz Bıdık'la Banu'yu değil gerçek Banu'yu anlatmaya çalıştım.

Sosyal medya hesaplarımızda, dernek yasal hesaplarını sürekli paylaştık, bu paylaşımlara gelen cevaplar bazen taciz noktasına kadar geldi. Bıdık için çağrımız bir nevi imdat çığlığıydı.

Ve tabi kimseden zorla destek istemiyorduk, ama 100 kişinin 5 TL yollaması bile ne büyük destekti. Bir kaç isim yürüteç için destek oldu. Onların isimlerini gelecek hafta hepinizle paylaşmak istiyorum. Ama Bıdık'ın yolu çok uzun. Aylar sürecek bir tedavi süreci olacak. Maddi manevi desteğe ihtiyacımız olacak. Biz etkinlik gelirlerimizi de Bıdık için kullanacağız. Geçen sene "Güzel" için seferber olmuştuk, şimdi "Bıdık" için mücadele edeceğiz.

Biliyorum, Bıdık bir insan değil. Ama Bıdık bir can taşıyor ve nefes alıyor. Her canlıdan sorumlu olan biz insanlarız. Karşımıza çıkan yaralı, engelli ya da hasta hiç bir canı görmezden gelemeyiz.

Biz insanları da doğayı da hayvanları da çok seviyoruz. Güzel ve Bıdık gibi canlar için de insanlar için de doğa içinde elimizden geleni yapacağız.

 Ve unutmayın bu dünyayı daha yaşanabilir hale getiren "Banu Baltacı" lar hep olacak, tüm kötülüklere inat.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.