Hava Durumu

ZİHİN GÜCÜNÜZÜ GELİŞTİRMENİN 3 BASİT YOLU !

Yazının Giriş Tarihi: 12.06.2017 09:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.06.2017 09:28

Lezzetli ve bol kalorili bir tatlı için aşeriyor olabilirsiniz ya da, yüklü paralar vererek kaydolduğunuz spor salonuna gitmek istemiyorsunuz, çünkü hedeflerinizden vazgeçmek üzeresiniz... 
Azim kolay değildir. 
Ancak, bu durumu Tanrı tarafından verilen bir irade eksikliği gibi bahanelerle açıklayarak hedeflerinizden vazgeçmeden önce durup düşünün. Çünkü, en başta hayal ettiğiniz, en büyük potansiyelinize ulaşmanız için gereken zihinsel gücünüzü oluşturmak yalnızca birkaç dakikanızı alacak;
Zihinsel gücü oluşturmak, fiziksel güç oluşturmak gibidir. Günde 50 kez itme yapmak ya da mekik çekmek yalnızca birkaç dakikanızı alır, ancak bunu sürekli yapmanız, uzun vadede muazzam miktarda üst vücut kuvveti oluşturmanıza yardımcı olur.
Zihinsel kaslarınızda da aynı şey söylenebilir. Her gün sadece bir kaç dakika içinde, beyninizi farklı düşünmek, duygularınızı yönetmek ve üretken davranmak için eğitebilirsiniz. Tutarlı bir egzersiz yaparsanız uzun süreçte, zihinsel gücünüzü geliştirdiğinizi fark edeceksiniz.
Daha güçlü büyümenize yardımcı olabilecek birçok egzersiz metodu olmasına rağmen, yoğun iş hayatı içinde kendine vakit ayıramayanlar için beş dakika içinde ya da daha kısa sürede uygulayabileceğiniz, zihinsel gücünüzü oluşturmanıza yardımcı olacak üç egzersiz sunacağım,
Şükrettiğiniz şeylerin listesini yapın; 

Sahip olduğunuz yük ve stresin aksine, şükrettiğiniz şeyler üzerine düşünmek, psikolojik sağlığınız üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Araştırmalar sürekli olarak şükran mutluluğu arttırdığını ve depresyonu azalttığını gösterir. Yaşamınızda minnettar olduğunuz üç şeyi bilinçli olarak tanımlayarak minnettarlığı günlük bir alışkanlık haline getirin. 

Araştırmalar, şükran duygularını alışkanlık haline getirerek beyninizi fiziksel olarak değiştirebileceğinizi gösterir. Kendinize bir şükran günlüğü edinin ve yazın, akşam yemeğinde minnettar olduğunuz şeyleri listeleyin ya da yatmadan önce neye minnettar olduğunuzu tespit etmeyi alışkanlık haline getirin. Zamanla, müteşekkir olmak ikinci doğa gibi olur ve gelişmiş uykudan daha iyi bağışıklığa kadar çeşitli avantajlar yaşadığınızı görebilirsiniz.

Farkında olun;

Farkındalık, (Mindfulness) yaşadığın şu anda kendinde ve etrafında gerçekleşenleri olabildiğince oldukları gibi fark etmektir, an be an.  Zihninden geçen düşünceleri görmek, yaşadığın duyguları, vücudundaki hisleri oldukları gibi algılamak ve normalde yaptığın gibi gerçekleşenleri isimlendirmediğin ve yargılamadığın için tepki vermeden onlarla kalabilmektir.

Bilim, farkındalığı artırmanın çok sayıda fiziksel ve psikolojik faydaya sahip olduğunu gösteriyor. Stresin azalması ve iç görünüzün artması ise bunlardan yalnızca bir kaçı.

Etrafınızda olan bitene odaklanmak için bir dakikanızı ayırın. Ne sesler duyduğunuzu dinleyin. Odaya bakın ve neyi fark ettiğinizi görün. Vücudunu hızlı bir tarama yapın ve nasıl hissettiğine dikkat edin.

Normal uygulama ile, odaklanma yeteneğinizi arttıracaksınız - bugünün hızlı tempolu dünyasında yapılması zor olanı. Ve ayrıca her anın keyfine varacaksınız çünkü düne ait sorunlarınız ve yarınların endişeleri ile başa çıkma mekanizmalarınız güçlenmiş olacak.

Öyleymiş gibi davranın

Araştırmalar, olmasını istediğiniz kişi gibi davranmanızın sizi o rotaya doğru yaklaştırdığını gösteriyor. Yani, davranışınızı değiştirdiğinizde, düşünceleriniz ve duygularınız da o yönde oluşacaktır.
Mutsuz hissettiğinizde omuzlarınızı düşürüp yere bakarsanız ve kötü şeyler düşünmeye devam ederseniz, depresif durumda kalmanız garanti altında olacaktır. Ancak omuzlarınızı kaldırıp, duruşunuzu dikleştirirseniz ve kendinize gülümserseniz, ruh halinizin de anında güçlendiğini göreceksiniz. Çünkü davranışlarınız düşüncelerinize, düşüncelerinizde duygularınıza dönüşür.
Son olarak, güven duygusunun hiçbir yerden gelmesini beklemeyin. Bunun yerine, kendinize sorun, kendime nasıl güvenebilirim? Kendinden şüphe duyduğunuzda bile kendinize güvenen biri gibi davrandığınızda, kendinizi daha rahat hissetmenize yardımcı olur. 
İşin enteresan kısmı ise, kendinize güven duyduğunuzda diğer insanların da size olan güveninin arttığını göreceksiniz.
Zihinsel gücünüzü artırmak için her gün fırsatınız var. Ertelemeyin, zamanla tutarlı bir şekilde yapılan basit, kısa egzersizler zihinsel gücünüzü artırmanıza yardımcı olacaktır.


 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.