Hava Durumu

Uludağ Üniversitesi'nde rektörlük el değiştirmelidir...

Yazının Giriş Tarihi: 15.02.2019 07:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.02.2019 07:16

Üniversitede taze kana ihtiyaç var!

            Uludağ Üniversitesi'nde rektörlük başvuruları bütün hızıyla devam ederken, akademisyen çevrelerde beklenti değişimden yana.

Değişimin üniversitede her bakımdan faydalı olacağını ileri süren bilim çevreleri son yıllarda adına yakışır atılımlar yapamayan fakülte ve yüksekokulların yeni atamalarla ataletten kurtulmasını bekliyorlar.

Uludağ Üniversitesi, üniversite olarak kuruluşundan bu yana,  son yıllardaki kadar şehre ve şehrin sorunlarına kayıtsız kalmamıştı.

Bilimsel kariyer olarak her yıl biraz daha geriye gittiklerinin altını çizen akademik çevreler, üniversite olarak şehrin sosyal ve kültürel yapısının uzağında kalmalarının acı verici olduğunu ileri sürüyorlar.

Uludağ Üniversitesi öğrenci kapasitesi olarak Türkiye'nin en büyük üniversitelerinden biri olmasına rağmen maalesef bilimsel kapasite bakımından Bursa'yı yeterince temsil edememektedir. Genel kanaat, idari kadronun üniversiteyi bilimsel arenada atılım yapacak boyutlara taşıyamadığıdır.

REKTÖR ADAYLIK BAŞVURULARI 8 ŞUBAT'TA BAŞLADI

Üst kademe kamu yöneticileri ile kamu kurum ve kuruluşlarında atama usullerine dair cumhurbaşkanlığı kararnamesi hükümleri ve rektör adayı olmak  isteyenlerin başvurusuna ilişkin usul ve esaslar uyarınca 11 üniversiteye rektör ataması yapılacak.

Arasında Uludağ Üniversitesi'nin de bulunduğu üniversitelerde büyük ölçüde yeni rektör ataması bekleniyor.

 8 Şubat'ta başlayan başvurular,  22 Şubat 2019 Cuma günü mesai saati bitimine kadar sürecek.

PROF. DR. İSMAİL SAĞLAM EN GÜÇLÜ ADAY...

Rektörlük başvurularının başlaması ile beraber akademisyenlerde yeni bir heyecan başlamış oldu.

Bilim adamları heyecanlarını canlı tuttukça daha verimli ve üretken olduklarından yola çıkarsak kan değişiminin Uludağ Üniversitesi'nde olumlu hava estireceği muhakkaktır.  

Adaylık başvurularının öğrenilmesi ile isimler üzerinde değerlendirmelerde başladı.

İlk başvuranlar arasında Bursa kamuoyunun yakından tanıdığı Prof. Dr. İsmail Sağlam'ın olması heyecanla karşılandı.

Uludağ Üniversitesi Genel Sekreterlik görevini 2 yıl yürüttükten sonra yakın zamanda bu görevden ayrılan Prof. Sağlam, bilim çevrelerinin yakından tanıdığı bir isim.

Çocukluk yıllarından itibaren tanıdığımız Sağlam, gerek yurt içi ve gerekse yurt dışı seminer ve konferanslarla bilimsel alanda faal ve sevilen bir akademisyen.

Haziran-2018 seçimlerinde milletvekili aday adayı olan, üniversite çevresinde ilkeli duruşuyla bilinen Prof. Sağlam, üniversitedeki Genel Sekreterlik döneminde sorunlara vakıf oluşu, çözüm üretme kapasitesinin yanında organizasyon ve liderlik vasıfları ile üniversite içerisinde sevilen bir akademisyen.

REKOR SAYIDA BAŞVURU...

Uludağ Üniversitesi rektörlüğü için son başvuru tarihi olan 22 Şubat 'a kadar rekor sayıda akademisyenin müracaatının olacağı ileri sürülüyor. 150 civarında akademisyenin başvurusunun beklendiği üniversitede halen Prof. Yusuf Ulcay, rektörlük görevinde bulunuyor.

Görünen o ki; Uludağ Üniversitesi'nde değişim şart.

       

      

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.