Hava Durumu

"Ülke bölünmesin derdindeyiz..."

Yazının Giriş Tarihi: 06.03.2019 07:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.03.2019 07:00

"Şimdi de, oylar bölünmesin diye bir şey çıkardılar. Onlar oylar bölünmesin diyorlar. Biz ise ülkenin bölünmemesi derdindeyiz..."

Demokratik Sol Parti Merkez ilçe adayları ile beraber gazetemizi ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Murat Özbilge'nin, üstü kapalı da olsa CHP'nin kendilerine yönelik  "oyları bölüyorlar" eleştirilerine karşılık verdiği cevap oldukça iddialıydı.

Beraberinde, Osmangazi Belediye Başkan Adayı Kıvanç Boyacı, Yıldırım Adayı Bahattin Kuşoğulu ve Nilüfer Adayı İbrahim Alkaya ile ziyaretimize gelen Ahmet Murat Özbilge, projelerini anlatırken en büyük sorunlarının; "tanınırlık olduğunu" "medyanın kendilerine yeterince yer vermemesinden" sitemle bahsederken, rakiplerinin devasa bütçelerle bu kadar harcamalarını bir "belediye başkanı maaşıyla yapamayacakları"na dikkat çekti.

 Mutlaka,  tanıtım için harcanan bunca masrafın kaynağının şeffaf bir şekilde kamuoyuna anlatılması gerekir.

Bunun çağrısı tüm adaylara yapılmalıdır. Bu devasa bütçelerin kaynağı nerelerdir? Bilmek hakkımızdır.

"Halka ulaşırsak kesinlikle kazanırız"

"Sahada halkın ilgisini görüyor ve hissediyoruz, tek sorunumuz; çok kısıtlı bütçelerle, kendimizi anlatacağımız kitlelere ulaşamamak. Tüm adaylarla halkın karşısına beraber çıkacağımız bir ortam bulursak inanıyoruz ki, halk bizim projelerimizi tercih edecektir" iddiasında bulunan DSP Büyükşehir Adayı diğer parti adaylarına; "Hodri meydan, çıkalım ortak televizyon programlarına, herkes kendi projelerini anlatsın, görelim halk o zaman kimi tercih edecektir" çağrısında bulunurken çok iddialıydı.

"Sevgi kentleri oluşturacağız, bütün halkı ötekileştirmeden sevgiyle kucaklayacağız"

Projelerinin ana kaynağında sevgi olduğu tüm anlattıkları projelerinin ana temasını oluştururken, bir ara lafı yeni yapılan Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'na getirdi:

"Stat, yeni yapılmasına rağmen Bursa'nın en önemli sorunlarından biri durumdadır. Efendim kararı Ankara verdi diyemezsiniz. Bursa'yı Bursa'dan yönetemeyecekseniz yönetime boşuna talip olmayın." 

"KUL HAKKI YEMEYECEĞİZ, KAMU HAKKINI YEDİRMEYECEĞİZ"

DSP'nin seçim projelerini anlatırken, en dikkat çeken hususlar "Kul hakkı yemeyeceğiz,  kamu hakkı yedirmeyeceğiz" vurguları, itibar kazandırabilecek sloganlar gibi dursa da bakalım halka ulaşabilecekler mi?

------------------------------ kutu ----------------------------

 "CHP'DEN TEK ADAM HEGEMONYASI YÜZÜNDEN AYRILDIM"

DSP'nin Yıldırım adayı Bahattin Kuşoğlu, uzun yıllar Büyükşehir ve Osmangazi belediyelerindeki görevleriyle tanınan bir isim.

Belediyelerde çeşitli daire başkanlıkları görevlerinde bulunmuş deneyimli bir aday. CHP'den ayrılıp DSP'ye geçişinin nedenlerini sorduğumuz soruya verdiği cevaba şaşırmadım:

"CHP tam anlamıyla istila altındadır. Özgür düşünce ortamı bulunmamaktadır. Demokratik bir ortam olamadığından CHP'den ayrılıp Demokratik Sol'u tercih ettim."

Temiz toplum sloganlarının atılmasının altının doldurulmadığı günümüz siyasetinde, sloganların atılış şekillerini eleştiren adayların çoğunluğu bu seçimlerin en önemli siyasi olgusu oldu.

"CHP'de temiz toplum için mücadele ortamı yok" diyen Bahattin Kuşoğlu'nun, Yıldırım'da sorunları tek tek anlatırken Yıldırım'a hakim olduğunu belirtmeliyim.

"Halka ulaşabilirsek halkın teveccühünü alırız" başlığı altında sıraladığı Yıldırım projelerinden önemli olanlarından bazıları şunları: "Konuta doygunluk var ama ihtiyacı olanın konut açlığı da devam etmektedir. Demek ki konut yapımı ihtiyaca yönelik değil, ranta yönelik arttırılmaktadır."

DSP'nin, özellikle CHP'ye yönelik, "ülke bütünlüğü" konusundaki hassasiyetini anlatırken altı çizilmesi gerekenlerin şunlar olduğunu vurguladı: 

"Bizim ittifakımız halkla olacaktır. Millet düşmanları ve vatanın bölünmez bütünlüğüne kastı olanlarla ittifakımız asla olamaz. Milli ve manevi değerlere bağlı, sosyal demokrat değil, demokratik sol anlayışıyla ulusalcı bir partiyiz"

Seçimlere az kaldı. Görelim halk ne diyecek?

Ne diyecekse en iyisini diyecektir, kabulümüzdür!  

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.