Hava Durumu

"Sandığın kıymetini bu millet iyi bilir!"

Yazının Giriş Tarihi: 17.03.2019 07:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.03.2019 07:06

Seçim çalışmaları doğrultusunda adaylar yoğun bir çalışma içindeler. Bizim işimiz de onların bu çalışmalarını takip etmek.

Olur ya, "payımıza düşeni almak için".

Farklı bir şey söylerlerse kaçırmayalım diye. Payımız da bu "farklılık düşer".

Yoksa kimse yanlış ve yanlı anlamasın. Biz gazetecilerin payına düşen en büyük şey; yakaladığımız "farklılık" olur. İşte o zaman iş çıktı diye seviniriz. Oysa bu seçim, çok "farklı" geçmiyor. Farklılık ortalarda görünmüyor.

Bakanların biri gelip diğeri gidiyor. Kimisi, seçim bürosu açılışı yapıyor. Kimisi de, nokta mitinglerine katılırken, benim payıma hep muhalefeti takip düşüyor.

Ne yapalım, görev bu. Ne derlerse onu yapıyorum.

ERKAN AYDIN: "OSMANGAZİ'NİN TOZUNU ATACAĞIZ(ALACAĞIZ)!"

Muhalefetin, proje tanıtım toplantılarında dün Osmangazi Adayı Erkan Aydın vardı.

Altın Ceylan tesislerinde sadece meclis üye adaylarının katılımıyla basın için gerçekleştirilen, kahvaltılı tanıtımda, "farklılık" vardı... Bu kez, teknolojik bir sunum yapmadı Erkan Aydın.

Sunum sahnenin yanındaki barkovizyondan sürekli döndü durdu. Projeler, Osmangazi'nin başarılamamış geri kalmış, hizmetten nasibini alamamış yerlerin görüntülerinin yanında, oraları hangi hale getireceklerinin görüntüleri ile sunulurken; "Rakibimiz Barcelona, Milano" gibi sloganlarla görsel hale getirilmiş.

"Böyle kazanamayız" görüntüleri bir yandan dönerken, diğer yandan Erkan Aydın, neler yapması gerektiğini ve hedeflerini kendine has üslupla anlattı.

Konuşmasının her anında, "Avrupa'da birçok şehir köy iken, Osmangazi şehirdi" vurgusu ön plandaydı.

Osmangazi'de yapılanmayı anlatırken, rakibine göndermelerde bulunan Erkan Aydın'ın "on senedir neden yapmadın" eleştirisinin yanında AK Parti Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a adını vermeden 1326 Fetih Müzesi için teşekkür etmesi dikkat çekiciydi.

"Osmangazi, üstü tozlanmış altındır. Bu tozu atarak, Osmangazi'yi bütün dünyaya tanıtacağız, Osmangazi Türkiye'nin bir değeridir. Bu değeri yeterince görmedi" söylemi, rakiplerine iyi bir gönderme oldu.

Muhalefet adayları genelde sunucusuz proje tanıtımı yaparlarken, Erkan Aydın'ın sunucu kullanması dikkatlerden kaçmadı. Sunucunun sahneye davetinde "Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın" anonsuna verdiği cevapta; "Hele bir 1 Nisan'ı görelim, biz çok sandığa kadar kazandık, son dakikalarda sandıkta kaybettik, o yüzden seçimlere kadar gece gündüz çalışmalıyız. Son dakika hüsranları yaşamamak için durmak yok" sözleriyle teşkilatına uyarılarda bulundu.

En büyük vaadinin, "Huzurlu Osmangazi" olduğuna vurgu yapan Aydın, "Osmangazili akşam olunca huzur için Nilüfer'e gitmeyecek, Osmangazi'de huzurlu yaşayacak" dedi.

Erkan Aydın'ın tanıtımında da eski yeni siyasetçiler vardı. Turhan Tayan, Yahya Şimşek, Sami Bilge(Demokrat Sami) gibi isimleri gördük.

Tanıtım sunumuna katılan Mustafa Bozbey'in, Osmangazi'nin en büyük sorununun plansızlık olduğunu anlatarak, geçmişte bu plansızlık ile nasıl mücadele edip sonuç alamadığını nedenleri konusunda meclis adaylarını aydınlattı.

Erkan Aydın'ın "Sandıksız, günleri iyi biliyoruz, Allah bir daha o günleri göstermesin" temennisi hepimizin temennisidir.

Sandık görelim, neyleyecek...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.