Hava Durumu

Özbilge: 'Zıt kutupların ittifakı anti demokratik bir zorlamadır'

Yazının Giriş Tarihi: 22.02.2019 07:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.02.2019 07:20

Seçim çalışmaları doğrultusunda gazetemizi ziyaret eden DSP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Özbilge ile yerel seçimleri konuşurken, özellikle ittifakları nasıl değerlendirdiğini merak ediyordum.

"Seçmenin tercihine ipotek koymak ve halka saygısızlık" olarak gördüğü ittifak oluşumunda üstü kapalı CHP'yi "nezaket" kuralları içerisinde eleştirdi. "Anti demokratik bu tür zıt kardeşler ortaklıkların uygulamada halktan destek görmeyeceğinden umutlu. Bursa'yı yönetmeye talibim, daha "Güzel ve huzurlu, mutlu bir Bursa vaat ediyorum" iddiasında bulunurken bizim oylarımızı da gelmişken talep etmesi ilginçti.

'BURSARAY BİZİM ESERİMİZ...'

Eski belediyesi olduğunu, 1999-2004 arası belediye başkan yardımcılığı yaptığı DSP Belediye Başkanı Erdoğan Bilenser döneminde "Bursaray" projesini hayata geçirdiklerini anlatırken, kendi dönemlerinde yapılan ray yol uzunluğuna aradan geçen bunca yıla rağmen ulaşılmamış olunmasının trafik sorununu çözemediğini ileri sürerken oldukça samimi ve nezaketçi eleştirilere yer verdi.  Dikkat çekiciydi.

"Biz halka saygısızlık olarak gördüğümüz anti demokratik bir uygulama olan ittifaklara karşıyız. Bu yüzden hiçbir ortaklık içerisinde olamayız" değerlendirmelerine dikkat çeken Murat Özbilge, CHP'ye yönelik üstü kapalı, ittifakın zıt kutuplar nasıl bir araya getirdiğini anlamakta zorlandığı gerçeğiyle şunları söyledi:

"Atatürkçülüğü ön plana çıkardığının iddiasında olanların, Atatürk'e küfür boyutlarında karşı çıkanlarla ortaklığı halktan ilgi görmez. Biz hiçbir ittifaka girmeyiz. Biz halkla ittifaka gireceğiz ve Bursa'da çok ciddi teveccühle karşı karşıyayız."

Mustafa Bozbey'in DSP'den seçildikten sonra parti üst kurulunun kararıyla DSP'den ihraç edildiğine de dikkat çeken Murat Özbilge, yerli ve milli bir sol parti oldukları ve sevgi ile inançlara saygılı bir laiklik anlayışıyla 2000'li yılların başında halktan gördükleri ilgiye yine ulaşacakları inancında 'Bursa'yı sevgi kenti' yapacakları iddiasında bulundu.

     Demokratik hak ve hukuk konusundan yönü her zaman batıya dönük bir Türkiye içerisinde, Bursa'nın ürettiği şehircilik projeleri ile neden dünyaya örnek olmasın düşüncesini beğendiğim Özbilge, Batı'nın yaşam tarzını örnek alan bir Türkiye yerine milli ve manevi değer veren Batılı bir Türkiye iddiası ile sahaya çıktıklarını anlattı.

 Sandık görelim ne çıkaracak...

"BU YEMEĞİ KİM ORGANİZE ETTİ?"

     Geçtiğimiz salı günü Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Teşkilatına yemek verdi. Yemeğin veriliş gerekçesini bilmiyorum ama yemeğin adı; "eski teşkilat yöneticileri ile bir araya gelme yemeği."

    

Adı il yöneticilerine yemek olan bu yemekte eskilerden çoğu insanın bulunmaması oldukça dikkat çekiciydi.

Birçok eski yöneticinin katılmadığı veya davet edilmediği yemek, teşkilatın bir kaç gündür gündemini meşgul ediyor.

"Ben neden çağrılmadım" diye soran eski yöneticilerin varlığının çoğunlukta olmasının yanında, "ben katılmak istemedim" diyen eski yöneticilerin olması da ayrı bir tartışma konusu oldu.

Kimin, hangi amaçla düzenlediği belli olmayan yemeği Başkan Alinur Aktaş'ın verdiği biliniyor. Ancak, yemek katılımcı konusundan tartışıldığı kadar "en yaşlı" yöneticinin yaptığı konuşma yemeğe damgasını vurdu...

Sevgi ve birliktelik gösterisi olması beklenen yemekte herkese söz verilmedi.

Sadece İl Başkanı ve "en yaşlı" eski idarecinin konuşmasına izin verildiği yemekte "yaşlı" idareci öyle bir konuşma yaptı ki, "birlik beraberlik yemeği" adeta "ayrıştırma" yemeğine dönüştü yorumu yapılıyor günlerdir.

"Seçim üzeri ne gerek vardı"...








 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.