Hava Durumu

Mustafa Bozbey projelerini tanıttı "Bursa'da CHP, kendi seçmenini kucaklar"

Yazının Giriş Tarihi: 14.03.2019 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.03.2019 07:30

Ana muhalefet olarak CHP'nin Büyükşehir Proje tanıtımını çok merak ediyordum.

Açık,  söylemek gerekirse çok heyecan verici bulduğum söylenemez. Ancak,  farklılıkları yok muydu? Farklıydı.

Projelerinin farklılığı çok azdı. Farklılık neredeydi dersek, farklılık; daha çok sunumun genel yapısında idi.

 Mustafa Bozbey'in ""solculuk anlayışından" "" kalma olsa gerek projeleri sloganlarla destekler şekilde anlattı.

"Ulaşım haktır, ucuzlayacaktır... ""

""Su haktır,  ucuzlayacaktır... ""

" Hava haktır, temiz hava olmalıdır... ""

""SAĞLIKLI BURSA... YÜRÜYEN BURSA... ""

AKADEMİK ODALAR BİRLİĞİ YERLEŞKESİ'ndeki proje tanıtım toplantısında en dikkatimi çeken uygulamalardan birisi;  Bozbey'in sunumuna, direk sahne arkasından yürüyerek gelip, anonssuz başlaması oldu. Beğendim.

Sunucusuz, ""çığırtkansız" ,kulağı tırmalayan anons sisteminin kullanılmaması salonu dolduranlar tarafından olumlu karşılandı diyebilirim.

Alinur Aktaş'ın başlattığı basına verilmek üzere hazırlanan broşürlerin bez torbalarla bize verilmesi, Mustafa Bozbey adına beğendiğimi söylemeliyim.

Bozbey, "Katılımcı şehir"","ulaşılabilir şehir""," yaşayan/yaşanan şehir "",zinde şehir, eşit şehir, bereketli şehir, yeşil/beyaz/mavi şehir "" ana başlıkları altında topladığı projelerinde BURSA'nın bilindik sorunlarını kendi üslubuyla anlattı.

""Güzel Bursa, canım Bursa, hayran olduğum Bursa, kadim Bursa, Osmanlıya ilk başkentlik yapmış Bursa "" sloganlarının atarak başladığı konuşmasının hemen başında, ""müjde" olarak veriyorum dediği ""hakkaniyet ve hakça yönetim "" başlığı kulağa hoş geldi.

Güzel olan şeylerden birisi ve bana göre en önemlisi; Bozbey, projelerini tek tek tanıtırken her projenin içerisinde çok fazla ""sağlık" kelimesini kullandı. Her projeyi, insan sağlığına bağdaştırarak anlattı.

 "EFSANEYİ GERİ GETİRECEĞİZ... ""

Mustafa Bozbey, Atatürk Stadı'nın yeriyle ilgili ve yeni stadla ilgili düşüncelerini ise Bursalılara müjde olarak aktardı. Atatürk Stadı'nın eski tribününü yeniden yaparak "efsane geri dönüyor sloganıyla anlattı.

Eski tribünü aynen yaparak, altına da Bursaspor müzesi ve şampiyonluk anıtı yapacağının vaadini verdi.

""YENİ STADIN ADINI DEĞİŞTİRECEĞİZ... ""

Bozbey, yeni stadın adını halka sorarak değiştireceklerini belirtirken, """Bursalılara soracağız. Ne ismi tercih ederlerse onu stada isim olarak vereceğiz" diyerek farklı bir çıkışta bulunmuş oldu.

"""Yeşil/beyaz/mavi "" renklerinin başlık olarak Rize uzun yıllardır kullanıyor. Bozbey, bu renkleri kullanırken ""maviye sırtını dönmüş Bursa'yı, yeniden maviyle barıştıracağız ""  amacını dile getirmiş oluyordu. Deniz turizmi, Bursa'da ihmal edilmiş durumdadır. Bunu CHP'nin farklılığı olarak kendi seçmenine sunması, karşılığını bulur inancındayım.

""BOSTANCILIK... ""

Bizim kuşak iyi bilir, her evin kendi bahçesi vardı ve hane halkı kendi sebzesini üretirdi.

Halkın arasında da bunun adı ""bostancılık" idi. Bozbey, şimdi bunu "şehir bostancılığı"" olarak kendi seçmenine vaad olarak sundu.

"""BOZBEY, CHP SEÇMENİNİ TOPARLAR... ""

Son birkaç haftadır takip ediyorum.

Sahada, CHP'li seçmenlerde kendi partilerine karşı, bundan önceki seçimlere nazaran daha fazla ilgi var. Görünen o ki, Bozbey'in kendi şahsından kaynaklanan teveccühle CHP'liler, Bursa daki oylarını alırlar.

Başka?

Başkası yok. En azından bu seçimlerde kendi küskünlerinin oylarını toplarlar. Cumhuriyet Halk Partililerin sahada gördükleri heyecanın izahı budur.

Gerisini, sandık söyler. Sandıkta ne çıkar bakalım. Göreceğiz.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.