Hava Durumu

Miting gibi açılış...

Yazının Giriş Tarihi: 02.03.2019 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.03.2019 07:30

Dün açılışını gerçekleştirdiği seçim bürosuna katılımın kalabalık olması, Başkan Alinur Aktaş'a büyük moral oldu.

Gerçeği söylemek gerekirse bugüne kadar gördüğüm en görkemli açılıştı.

Eski Medical Park Hastanesi'nin boşalttığı binanın girişine açılan seçim bürosu, çok heybetli görüntülere sahne oldu. Daha önce diğer adaylar tarafından seçim bürosu olarak tutulacağı söylentileri olmasına rağmen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın seçim bürosu olarak faaliyete açması, "il başkanlığı karşısında böyle bir yerin muhalefete kaptırılması olmazdı"  değerlendirmelerine neden olmuştu.

Neredeyse eski yeni bütün AK Parti milletvekillerinin katıldığı açılışın, en dikkat çeken yanlarından birisi ilçe belediye başkan adaylarının da açılışa ilgi göstermesiydi.

Milletvekillerinin, bilinen seçim konuşmalarının yanında kendi takip ettikleri Bursa'nın çözüm bekleyen sorunlarını dile getirerek, bu projelerin önümüzdeki dönem Başkan Alinur Aktaş tarafından gerçekleştirileceğinin duyurusunu yapmış oldular. Söz alan milletvekillerinden çoğu seçim döneminde fert fert çalışmanın önemi üzerinde durmaları ise ayrı bir dikkat çeken husustu.

Milletvekili Mustafa Esgin'in "Şehir hastanesi yolunu Alinur Aktaş gerçekleştirecektir" diyerek "Şehir hastanesi eleştirilerinin yersiz olduğunu" vurguladığı konuşmasıyla birlikte, Başkan Aktaş'a "bu konuya öncelik vermesini isteğini" kürsüden dile getirmiş oldu.

Açılışta konuşma yapanlar arasında en büyük alkışı, şüphesiz MHP İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Öztürk aldı. MHP İl Başkan Yardımcısı'nın, "MHP'den Cumhur İttifakı'nın Yenişehir adayı üzerinden bütün ilçelerin aynı önem ve özellikte olduğunun tek tek ilçeleri sayarak" söylemesi ilgiyle alkış aldı.

"CUMHUR İTTİFAKI'NIN BÜTÜN ADAYLARI MHP'NİN ADAYIDIR"


MHP İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Öztürk," Yenişehir neyse, Yıldırım odur, Yenişehir neyse Osmangazi odur, Yenişehir neyse, Orhaneli odur"  vurgusuyla yaptığı konuşmayı  "Cumhur İttifakı'nın bütün adayları MHP'nin adayıdır" cümlesi ile bitirmesi kalabalıktan coşkulu bir alkış aldı.

"CUMHUR İTTİFAKI; ZALİME KARŞI BOZKURT OLMAKTIR.

CUMHUR İTTİFAKI ;MAZLUMA KARŞI RABİA OLMAKTIR!.."

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın kalabalık karşısından miting havasında bir hatiplik gösterisine dönüşen konuşmasında, eski il başkanlarının adlarını kuruluşundan bugüne tek tek sayarak hepsine teşekkür etmesi ilgi çekiciydi.

Bursa'dan milletvekilliği dönemlerinde bakanlık yapmış isimleri de tek tek saydı.

FARUK ÇELİK'E ÖZEL ALKIŞ!

Alinur Aktaş bakan isimlerini sayarken Faruk Çelik ismini söylemesi ile kalabalığın coşkusu daha fazla boyutlara ulaştı. Alkışın gerçekten fazla olmasına özel anlam yükleyenler de oldu tabi.

Başkan Aktaş'ın AK Partililerden özel ricası vardı; "Ne olursunuz seçimlere 29 gün kaldı, gece gündüz çalmadık kapı bırakmayın. Cumhur İttifakı'nın ne anlama geldiğini CHP, İYİ Parti ve diğer partililere de anlatın. Görülmesi gereken ana fotoğrafı anlatın, bu seçimler basit bir yerel seçim değildir. Bu seçimler tüm dünyaya Türkiye'nin gücünün gösterileceği seçimdir."

Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İsmail Yılmaz'ı açılışta görüp ayaküstü de olsa çalışmalarla ilgi bilgilerini almadım.

20 yıla yakındır tanırım kendisini... İyi bir bürokrattır. Bilgili, ölçülü ve tevazu sahibidir.

Söylediklerinden çıkardığım, belediye seçim döneminde herhangi bir hizmetin aksamaması için gece gündüz çalışıyor.

Ne diyelim kolay gelsin.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.