Hava Durumu

Hayat Hastanesi ve Dr. Ahmet Özkul...

Yazının Giriş Tarihi: 05.03.2019 07:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.03.2019 07:01

Bursa sağlık sektörünün önemli mihenk taşlarından olan Hayat Hastanesi'nin yeni binasında verdiği hizmetleri yerinde görmek için Kurucusu Dr. Ahmet Özkul'u ziyaret edip, hastaneyi tanıma ve verilen hizmetler hakkında bilgilenme fırsatım oldu.

Yaklaşık olarak 27 yılını sağlık sektöründe geçirmiş biri olarak 1980'li yılların başından itibaren tanıdığım ve bildiğim, kuruluşundan bu yana hangi evrelerden geçtiğini nispeten gördüğüm Bursa Hayat Hastanesi'ni yeniden yerinde görüp tanımak istedim.

Gelinen noktada, gördüğüm o ki; ilk yıllardaki o mütevazı kurumdan bugünkü modern, çağdaş, günümüz teknolojisi ve koşullarına uygun hizmet verme konumuna getirilmesi övünülecek bir durumdur.

Uzun yıllar sağlık idareciliği yapmış biri olarak da emeği geçenleri tebrik etmek isterim.

Geçmişten bugüne Bursa'da verdikleri sağlık hizmetleri yadsınamaz.

Geçtiğimiz hafta başı 41. kuruluş yılını, Ankara yolundaki yeni hizmet binasının birinci yılıyla beraber kutlayan Hayat Hastanesi, Bursa'da sağlık hizmetleri konusunda önemli bir geçmişe sahiptir.

Hastanenin Kurucusu Dr. Ahmet Özkul ağabeyimle, çok kısa da olsa (Yaklaşık bir ay gibi) 80'li yılların ortalarında Halk Sağlığı Lab. Müdürlüğü yaptığı dönemde birlikte çalışma fırsatım olmuştu.

Tevazu, mütevazı ve vakur kalmayı benliğinde yaşayan Dr. Ahmet Özkul, sağlık sektörünün Bursa'daki önemli mihenk taşlarındandır. Hayata geçirdiği, o "mütevazı" kurumu bugün bu seviyelere getirmesinin "haklı gururunu" çalışanlarıyla paylaşırken dahi "gurur kelimesi"ni kendisinin söyleyemeyeceğini ifade edecek kadar vakur bir ağabeyim.

Verdiği hizmetlerle ne kadar övünsek azdır.

"41 KERE MAŞALLAH..."

Yeni yerlerinde bir yıl olmasına rağmen, çok önemli sağlık hizmeti görevi gören Hayat Hastanesi, bu kadar kısa sürede 225 bin muayene, göz cerrahisiyle beraber 10 bin 371 ameliyat gerçekleştirmiş.

Hastanede 420'yi aşkın sağlık çalışanıyla hizmet veriliyor. Bu ciddi bir rakam.

Ziyaretim sırasında 41. Yıldönümlerini çalışanlarıyla kutladıkları törende bir konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Özkul, "Geldiğimiz noktada en büyük emeği sarf eden çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" diyerek karşıladı çalışanlarını.

Törende kısa bir tanıtım ardından hastanenin dünü ve bugününü değerlendiren Dr. Ahmet Özkul, hedeflerini de şöyle özetledi:

"Çağın gereklerine uygun bir anlayış ve bakış açısıyla Hayat Hastanesi olarak Bursa'da sağlık hayatının içinde en iyi hizmet verme hedefine ilerliyoruz. Bursa'da kazandık ve kazandığımızı yine Bursa'ya, Bursa'nın geleceğine armağan etme çalışmalarımız devam edecektir."

"HEDEF HAYAT AKADEMİSİ..."

41. kuruluş yılı törenlerinde çalışanlarının hizmet içi eğitimleri çerçevesinde hasta bakımı eğitimlerini tamamlayanlara sertifikalarının verilmesi sırasında bir konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkan Vekili Betül Kabalar ise, 'bir yıllık hedeflerine altı ayda ulaştıklarını bunun için çalışanlarına ödül sistemi içerisinde değerlendirmeler yapacaklarının' müjdesini verdi.

Genel Cerrah Prof. Dr. Hasan Doğruyol'un hayat sağlık ekibine katılımının duyurulduğu törende, Prof. Doğruyol'un ekibe katılmasının ana hedefinin 'Hayat Akademisi'ni mümkün olan en kısa sürede gerçekleştirmeye yönelik bir adım olduğunu da öğrenmiş olduk.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.