Hava Durumu

Dündar: "Osmangazi Bursa'nın kalbidir"

Yazının Giriş Tarihi: 06.02.2019 07:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.02.2019 07:04

Belediyeler turizm için ciddi ataklar yapmayı hedefleri arasına koyarken, anlaşılan o ki; bu zamana kadar ülke turizminden yeterince faydalanamayan Bursa, elinde bulundurduğu imkânları gelecekte daha bilinçli kullanacağa benziyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı seçim manifestosuna bakılırsa, bu manifestoya uymayan veya açıklanan hedeflerden sapan başkan veya başkan adaylarının işleri bir hayli zor. Manifesto adeta, yazılı ve onaylı bir emir gibi...

Uymayan veya uyamayacaklar, yakın geçmişte çok güçlü görünen başkanların nasıl görevden alındıklarını hatırlatmak isteriz. Sayın Dündar'ı bu manifestoyu iyi algılamış olarak gördüm.

Bacasız sanayi turizm için gerekli olan her alandan çok fazla doneye sahip Bursa'mız ne hikmetse bu alanının nimetlerinden çok fazla yararlanamadı. Sanayinin merkezi konumunda olması bacalı sanayi, sanayide çok fazla yatırımlarla elliye yakın sanayi bölgesi ile sayılı merkezlere sahip gelişmiş dünya ölçeğinde bu gelişmişliğini turizme döndürememenin sıkıntılarını halen daha yaşıyor. Gerek sahip olduğu kültürünü taşıması bakımından, gerekse de sahip olduklarının ülke ekonomisine kattıkları göz önüne alınırsa bu uğurda daha çok uğraş verilmelidir.

"TURİZM KONUSUNDAN OSMANGAZİ, BÜYÜK ATILIM HEDEFLERİMİZ ARASINDADIR"

Dün, Ankara'da görüştüğüm Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, çok çarpıcı hedeflerini dile getirirken, "Osmangazi, her bakımdan Bursa'nın kalbidir. Ben üç dönemdir bunun bilinciyle çalıştım ve BUNDAN SONRA DA kültür ve turizm konusunda yapacaklarımız ile bu alandan Bursa'nın marka şehir olmasını hedefliyorum" yaklaşımı tekrar başkanlığa aday gösterilmesinin isabetli bir seçim olduğunun kanıtıdır diye düşünüyorum.

"Devlet Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, ısrarla vurguladığı yüreğe dokunan belediyecilik hedefimizi iki dönemdir her şeye rağmen yapmaya çalıştım. Üçüncü dönemde de şahsıma gösterilen teveccühün karşılığının ne olduğunun bilinciyle çalışıp Bursa'yı uluslararası arenada hak ettiği yere oturtmak gibi büyük hedeflerimiz vardır. Eğer Osmangazi'de bugüne kadar yaptıklarımızı göz önüne alırsak çok ciddi mesafeler almış durumdayız. Her ulaşılan yerin daha üst ulaşılabilecek noktasının da var olduğunun bilinciyle çalışacağız" diye hedeflerini koyarken yaptıklarının yanında yapması gerekenlerin bilincinde olduğunu gördüm.

Yaptıkları ışığında yapacaklarının teminatını vermeye çalışan Dündar, "Panorama 1346'yı ufuk, vizyon, bilinçlendirme projesi olarak hayata geçirirken hedefim Osmangazi'yi Bursa adına Bursa dışına taşımaktı. Çok kısa bir süre olmasına rağmen kültür ve turizm olarak Bursa'nın markası oldu diyebilirim" dedi.

Hedeflerinin hemen uygulamaya başladığını dile getiren Başkan Dündar, manifestoyu ezberlediğinin bilinciyle hareket etmenin zaruretiyle "master planlarla Altıparmak, Hisar, Demirkapı, Çarşamba yeni görünümlere kavuşturacaklarının" çalışmalarına başladıklarını anlattı.

Biz de takipçisi olacağız. Kimsenin şüphesi olmasın.

Açıkçası, belediyecilik konusunda deneyim, bilgi ve birikimle yeterince donanımlı olduğunu var sayarsak Başkan Dündar'ın bu dönemde Osmangazi için daha profesyonel yaklaşımlarla ilçesini yeni yerlere taşımasının umut ediyorum.

"BU STAT BURSA'YA YAKIŞMADI..."

Önceki akşam Süper Lig'in 20. Haftası son maçında Bursaspor, Konyaspor ile zorlu haftalara girilirken nerdeyse en önemli maçlarından birine çıktı.

Maç öncesi Konyaspor'un ligdeki durumuna bakılırsa Bursaspor'un rahatlıkla ve mutlak kazanması gereken bir maç olarak düşünüyordum. Konya çok rahat bir pozisyonda, bizim ise bir iki maç kaybetmekle düşme potasında yer alabileceğimizi var sayarsak ne yapıp edip kazanırız diyordum... Neredeee?...

Hadi Konya'nın ihtiyacı yok, gerçekten çok asılmadı, ancak bizim takım daha çok asılmadı gibi... Acil dokunuşlar olmazsa işimiz zora girer diyorum... Bir top direkten döndü, bir penaltı kaçtı, bir gol de "var"da var olamadı... Ancak Konya'nın çok önemli pozisyonları golle sonuçlansa halimiz nice olurdu?
     Maçtan sonra metroya kadar olan yaklaşık bir kilometrelik o yol tamamen her zamanki gibi trafiğe kapandı. 

Vatandaş her maç sonu yaşadığı sıkıntıyı bu maç sonunda da yaşadı. Stat çıkışında, acemler metrosuna kadar, yolu trafiğe kapatan seyirciler, yaptıkları telefon konuşmaları ile stadı buraya yapanları hiç de iyi anmıyor.

 Açık söylemek gerekirse ben de hiç iyi yad etmeyeceğim...

Yolun bir tarafı stat, diğer tarafı büyük bir hastane... Hastane henüz bitmedi. Az kaldı, bittiğinde maç günü, maçtan önce ve maçtan sonra Acemler'den bir ambulansın geçmesi mümkün görünmüyor.

Başka alternatif yol da yok... Mahalle aralarından dolaşıp hastaneye ulaşımı sağlamak ciddi zaman kaybı. Hastaya Allah kuvvet versin.

Maç sonu metroya ulaşmaya çalışanların telefon konuşmalarına şahit olmamak mümkün değil. Omuz omuza gidiyorsun çünkü... Anlatılanlara bakılırsa en iyi sözlerden birisi :

"Bu stat Bursa'ya yakışmadı"

Daha bir sürü şey duydum da yazamayacağım...

Allah korusun metro girişinde en ufak bir izdihamda yaşanacak bir facianın sorumlusu veya sorumluları kim?

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.