Hava Durumu

Değişimin gölgesinde

Yazının Giriş Tarihi: 21.11.2018 07:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.11.2018 07:20

AK Parti'de temayüle tam anlamıyla değişim damgayı vurdu denilebilir.

Hafta sonu yapılan e-temayül, sonuçlarından çok teknolojik yapısıyla dikkat çekti. Temayülün aday belirlemeye yönelik parti içi demokrasi uygulamasının yerine "belli olan adayları, teşkilat ne kadar tanıyor" ya da " atanacak adayları teşkilat yadırgamamalı" değerlendirmeleri dikkat çekiciydi.

Sandık yerine bilgisayar başında aday ismine oy veren partililer, sonuçların direk Cumhurbaşkanı'nın bilgisayarına gideceğinin bilinmesi heyecanını yaşadılar. "Olur ya "beni tanır, kendi adımı yazayım" diyenler olmuş mudur bilemem ama mutlaka dikkat çekici notlar yazanlar çıkmıştır.

"Reisim, aday olmak için kaç dönemdir müracaat ettim. Neden aday olamadım bilemiyorum. Çok üzgünüm.."  deme cüreti gösteren özgüveni tavan yapmış biri bulunur elbet.

"OSMANDAZİ'DE KESİNLİKLE SAAT 17:00' DEN SONRA ADAYLIK BAŞVURUSU YAPILMADI"

Adaylık başvurularının son günü geçtiğimiz cuma günü saat 17.00 idi. Ancak saat 24.00'e kadar uzatılmıştı, bu duruma çeşitli yorumlar yapanlar oldu. En yetkili ağızlar ; "elektronik ortamdan alınan başvurularda kimin hangi saatte başvuru yaptığı bellidir" diyerek kesin bir dille yalanladılar.

Osmangazi adayları için "Genel Merkez temayülü masada bilinen adayların yoklaması olarak görüyor" diye yorumlayanlar için merak edilen isimler hemen hemen belli. Öncelikle, Mustafa Dündar ismi Osmangazi için masadaki yine en güçlü isimdir. Dündar'ın, Büyükşehir isteği uzun zamandır gündemde bilinen bir gerçek. Ancak Osmangazi'de devamı, Genel Merkez'de ön planda denilebilir.

Diğer bir iki isim daha söylenebilir. Nazım Maral ve Hasan Kılıç ismi konuşuluyor.

BÜYÜKŞEHİR İÇİN MASADA OLAN VE OLMAYANLAR

Genel Merkez, bu kez oldukça sıkı çalışıyor.

Konuşulanlara bakılırsa, Bursa için masada olmayan isimlerden biri; Mehmet Müezzinoğlu.

Müezzinoğlu'nun, kesin olarak aday olmayacağı kuvvetle muhtemel.

Masadaki kesin isimlerin başında Alinur Aktaş var. Büyükşehir Belediye Başkanı, bu makam için konuşulan isimlerin başında. Diğer isimler; Hüseyin Şahin ve İbrahim Burkay. Temayülün hiç etkisinin olmayacağı yerlerin başında Büyükşehir başkan adayının geldiği kanaatindeyim.

25 İSİM CUMA GÜNÜ AÇIKLANIR

AK Parti'de isimler aşağı yukarı netleşmeye başladı. Önümüzdeki cuma günü ilk 25 ismin açıklama hazırlığı tamam gibi. Açıklanacak ilk isimler arasında Bursa'dan isim yer alır mı vakti gelince öğreneceğiz.

İkinci hafta, yani 30 Kasım 2018 Cuma günü bir 25 isim daha açıklanacak.

Bütün aday isimlerinin açıklanması ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Güney Amerika ziyareti sonrasına kaldı. Yani aralık ilk hafta sonu bütün adaylar açıklanmış olur.

AK PARTİ KURUCUSU SİVRİ'YE SÜRPRİZ TEKLİF...

AK Parti Bursa kurucularından Seyfettin Sivri'ye, MHP Osmangazi için adaylık teklif etti.

AK Parti kurucu il yönetim kurulu üyeliğinin yanında, Sedat Yalçın yönetiminde de görev almış, Genel Merkez'in yakinen bildiği bir isim Seyfettin Sivri. Teklifi, kendisi için çok anlamlı bulduğunu belirtirken,  "AK Partili kimliğinin" değerli ve kıymetli olduğunu özellikle vurguladı.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.