Hava Durumu

Cumhurbaşkanı'ndan uyarı:'Görevini vatandaşın istediği gibi yapmayanı görevden alırız...'

Yazının Giriş Tarihi: 28.11.2018 07:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.11.2018 07:37

AK Parti adaylıkları açıklanacağına yakın tüm beklentiler aday isimlerinin kamuoyunda karşılık bulunmasına özen gösterileceği yönündeydi. Adaylar açıklandıkça beklentilerin göz önünde bulundurulduğunu görüyoruz.

                Partisinin dünkü grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan, adaylık süreçlerini çok yakından takip ettiğini gösterdi. Hizmet tandanslı olmaları yolunda adaylara çok ciddi uyarılarda bulunurken "Adaylarımız kapalı kapılar arkasında oturamayacaklardır" söylemini geçen yıla atıfta bulunmak olarak yorumlayabiliriz.

                Herkesin beklentisi Ankara, İstanbul ve İzmir belediye başkan adaylarının açıklanacağı yönünde idi. İstanbul hariç diğer iller, 20 il ile beraber açıklanırken İstanbul'un açıklanmaması tamamen bir tanıtım ve algı oluşturmaktır.

                AK Parti, bu konuda çok ciddi ve profesyonel bir ekiple çalışıyor. Gerek "kamuoyu araştırma gurubunun",  gerekse de "seçim teşkilatlarının"  oldukça iyi olduklarını gözlemliyoruz.

                Ankara, İzmir açıklanırken İstanbul'un açıklanmaması gerçek bir seçim stratejisidir. Cumhurbaşkanı'nın İstanbul için yerel yönetimlerde 'amiral gemisi' anlayışı izlemesinin, bu stratejiyi belirlemede önemli rolü vardır.

                Aslında açıklanan isimler, İzmir hariç, malumun ilamı gibiydi. Beklendiği gibi Ankara'da Özhaseki açıklanırken,  İzmir için çok da ismi ön plana çıkarılmayan Ekonomi eski Bakanı Nihat Zeybekçi aday gösterildi. Belli ki sonuç endeksli isimler seçilmiş.

                "TELEFON SESİNİ" SEVMEYEN BAŞKANLAR DİKKAT...

                Grup toplantısında Cumhurbaşkanı adaylara,"aba altından sopa"  gösterdi. "Telefonu çaldığında açmayan belediye başkanı istemiyoruz" uyarısı çok anlamlı. Tayyip Erdoğan faktörü ile seçimi kazanmış adaylar, bu uyarılara iyi kulak vermelidir kanaatindeyim. Bilinen bir gerçek var ki; teşkilatlar ne yaparsa yapsın Recep Tayyip Erdoğan faktörü seçimi kazandıracaktır.

                "Kapısı kapalı belediye başkanı olmaz, hizmetler; çöp, su ve ulaşım işimizin elifbasıdır."

                Erdoğan, adaylara uyarılarda bulunurken çok ciddi şeyler söyledi. "Makamın hakkını vermeyene, bu millet bileti nasıl keseceğini iyi bilir" uyarısı aslında tam anlamıyla aba altından sopa göstermekti.

                Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin devamı ve sağlam temele oturması yönünden bakıldığında hiçbir şekilde sistemin tartışılmaması açısından bu seçim hayati önem taşıyor. Bunu adayların beynine kazımaya çalışıyor Cumhurbaşkanı.

                "Makamın hakkını vermeyen.." vurgusu, geçen yıl görevden alınan belediye başkanlarını akıllara getirdi.  "Bilet kesme..."  vurgusunu da adaylar; akıllarına, beyinlerine kazımalıdır!

"Hizmet ve gönül belediyeciliğine ayak uyduramayan başkanlar ile yolları ayırırız..."

Başkan adayı olanlar "metal yorgunluğuna" takılmamak için oturun, geçmişten bugüne Erdoğan ilkelerini satır satır ezberleyin. "Makama değil hizmete talip olun" uyarısına kulak verin! Yoksa Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nde bir kararnameyle sonuca razı olursunuz.

"Kafasında hizmet olmayanı hemen görevden alırız. Bunu geçen yıl yaptık gördünüz, adına metal yorgunluk dedik görevden aldık, yine alırız"  demeye gelenleri, anlamayan varsa iyi anlasın.

"Belediyeleri almak, kazanmak değil. Amaç; kendinizi belediyelere adamak olmalıdır."  hedefiniz olmazsa sonuç "metal yorgunluğu" olur.

Biz demiştik demeyelim.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.