Hava Durumu

Cinayet...

Yazının Giriş Tarihi: 21.10.2018 07:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.10.2018 07:40

Cemal Kaşıkçı yalnızca bir gazeteci değil miydi?..

Uluslararası terminolojide ülkeler ölür istatistik olur, kişiler ölür trajedi olur diye bir deyim vardır. Bu ölüm ne sıradan bir ölüm, ne de vaka-ı adiyeden bir durum.

Öyle görünüyor ki; uluslar arası arenada bu cinayet daha çok su götürecek bir olay gibi duruyor. Amerika, kendi vatandaşlığını da almış bu gazeteci için bölge coğrafyası ve kendi ekonomisinin en önemli kaynağı olan Suudi Arabistan için ne karar alacak, hangi yaptırımı alacak?

Daha bir sürü bilinmez cevap beklerken, ülkemiz yönetimi uluslar arası hukuk üzerinden gerçek bir güç olduğunu bütün dünyaya kabul ettirmiştir. İslam'ın kutsal değenleri açısından bakıldığında hiçbir İslam ülkesi ile inanç bağlamında bir birliktelik yaşamayan Suudi Arabistan, artık bu olaydan sonra bardağını doldurmuştur.

Suriye ile bile bu coğrafyada mücadele edemeyen ABD, uzun süreli İran mücadelesini göze alamaz. Bu gerçekten yola çıkarsak Suudi Prens'in kendini, kendi yönetimine kabul ettirebilmek amacıyla Yemen'e bomba yağdırıp binlerce savunmasız masum insanı katletti. Buna göz yuman ABD, hemen bu olayın ardından Yemen'e atılan bombaların yerine yenilerini koymak için milyonlarca dolarlık silah satışını gerçekleştirdi. Bu olaylar bir kez daha göstermiştir ki; uluslararası ilişkilerde küresel çıkarlar değil, ulusal çıkarlar ön plandadır.

İslam'ın en kutsallarını topraklarında barındıran Suudiler, değil İslam'ın değerlerine sahip çıkmak, bu değerleri değersizleştirmek için her şeyi yapmıştır. Mekke'ye gayri müslimin girmesi yasaktır, ancak bütün Amerikan otelleri orayı istila etmiştir. Kabe'den yüksek yapı yasaktır ancak, ABD kuleleri dikilmiştir Kabe'nin etrafına. ABD, değil Suudilerin, İslam'ın kalbini işgal etmiştir. Bu durum Kaşıkçı cinayeti ile bir kez daha güncellenmiştir.

CEMAL KAŞIKÇI CİNAYETİ...

Cinayet aydınlatılmış, Türk polisinin üstün başarısı belki de bu coğrafyada oynanmak istenen yeni bir oyunu engellemiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin olayı aydınlatma hususunda izlediği strateji, uluslararası arenada ülkemizin itibarını arttırmıştır.

Faili meçhul devlet cinayeti aydınlatılmış, faili meçhul devlet cinayetlerine bir yenisinin eklenmesine Türkiye Cumhuriyeti Devleti müsaade etmemiştir.

Faili meçhul devlet cinayetinin her türlü alt yapısı bu olayda oluşturulmuş olmasına karşın, bu olayın ardından iktidarın aldığı tavır olayın örtbas edilmesini engellemiştir. Türk polisinin, Suudi Elçiliği'ne girmesinin ardından elde edilen bilgi ve belgelerin cinayeti ortaya çıkarmasının ardından kanaatimce önceki gün gerçekleşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kral Selman telefon görüşmesinde; açıklamanın  SUUDİ ARABİSTAN tarafından gereği kabul ettirilmiştir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderlik tavrı ve gösterdiği diplomatik; gerek ulusal ve gerekse uluslararası tavır dünya hukukuna önemli katkı sağlamıştır.

Cinayet emrini veren güçler, her ne amaç gütmüşlerse, Türkiye oyunlarını bozmuş ve ülkemiz bu musibetten geniş edinimler elde etmiştir.

ÖNEMLİ SORULAR

Bu olay sadece basit bir cinayet midir?

Bu cinayet için Türkiye neden seçilmiştir?

Cemal Kaşıkçı, Türkiye'de evlenmesi için gerekli olmayan bir belge için önce ABD'den ardından, İngiltere tarafından neden Türkiye'ye gönderilmiştir?

Bu cinayet Amerika ayağı nedeniyle coğrafyada yeni bir oyunun tetikçisi olarak mı planlanmıştır?

Daha bir sürü aydınlatılması gereken soru vardır ve bu cinayet daha çok su kaldıracağa benziyor... Ancaaak;

Türkiye, ciddi bir sınavı başarıyla atlatmış dünyaya örnek olmuştur.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.