Hava Durumu

Belediyecilik Bursalıların yüreğine dokunmaktır...

Yazının Giriş Tarihi: 08.11.2018 08:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.11.2018 08:04

Malum, partilerde yerel seçim adaylık yarışları başlayınca aday adayları ile de uzun uzun sohbet etme imkanı doğmaya başladı. "Neden adaylar? Yerelde neler yapacaklar? Bursa için düşünceleri nelerdir?.." Uzun uzun dinliyoruz, bazen karşılıklı diyaloglar beklentiler anılar ve yaşanmışlıklar adaylarla değerlendirme seçimin getirdiği güzelliklerden.

TATLIOĞLU: İNSANLARI YÖNETMEK İÇİN DEĞİL HİZMET ETMEK İÇİN GÖREVE TALİBİM

Üç dönemdir Orhaneli Belediye Başkanlığını yürüten İrfan Tatlıoğlu misafirimizdi. Uzun uzun belediyecilik ve neden Osmangazi'ye adaylığını konuştuk.

Soyadı gibi tatlı ve yöresel şivesiyle deneyimlerini anlatırken muhtarların toplanıp Ankara'ya, bir dönem daha kalması için gittiklerini öğrendik. Kendi düşüncesinin adaylığının hangi yönde olduğunu öğrenme fırsatımız oldu. Kendi ifadesi ile neden Osmangazi dediğimizde söze şöyle başladı:

"Üç dönem kuralı işletileceği için değil, küçük yerde yirmi yıl belediye başkanlığı ile artık kimin; hangi köylü, hangi sokaklı olduğunu, hangi evde oturduğunu biliyor olmak bir noktaya kadar. Artık daha yeni şeyler söylemek lazım. Hizmeti, daha üst bir göreve taşımak lazım."

Üç dönemin anlamının "başarılı olanlarla devam, başarısız olanlarla yolları ayırmak" olduğu gerçeğinden genel merkezin takdiri ne yönde olur bilinmez... Muhtarların isteklerini ise normal karşılamak lazım.

Sohbetin bir bölümünde şehrin ve Osmangazi'nin sorunlarını konuşurken Yörük Türkmen Birliği Başkanı olması nedeniyle sözü bir ara hemşericiliğe getirdi. Tatlıoğlu, hemşericiliğin yaşanılan şehrin yapısına uygun olan kendi kültürünü yaşamak olduğu fikri ile "siyasetçilerin bunu kullanmalarının yanlış" olduğuna vurgu yaptı.

"Konuşamadığımız şeyleri konuşmak lazım. Seçim ortamının getirdiği rahatlıkla  millet olarak konuşmaktan korkuyoruz" yorumları ise sohbeti güzelliklere taşıdı.

ÇOK ESKİ BİR DOST, AK PARTİ'NİN DUAYEN SİYASETÇİSİ ABDULLAH KARADAĞ

Benim ilk Bursa yıllarımdan beri çok değer verdiğim düşüncemizin etkin siyasetçisi Abdullah Karadağ Ağabeyim ile uzun zaman oldu siyasi bir sohbet yapmayalı.. Deneyimli belediyeciliğinin verdiği ağırlıkla samimi düşüncelerini öğrenmiş oldum. Son yerel seçimlerde Bursa için yerel yönetimlerde gerek Osmangazi ve gerekse Büyükşehir Belediyesi'ndeki başkan yardımcılığı görevleri ile belediyecilikte deneyimlerini yeniden kullanmak yönündeki düşüncelerini öğrenme fırsatımız oldu.

AK Parti belediyeciliği denince ilk akla gelenlerden olması rahatlığıyla özellikle Osmangazi ve Bursa için güzel görüşler dile getirdi. Karadağ'ın; "Hayalimiz gerçek oldu biz seçildik" şeklinde eleştirel bir yaklaşımla Osmangazi'ye ve şehirciliğe ait sarf ettiği yoğun görüşler içinde en dikkat çekeni; "Çirkin görüntüdeki metruk yapıyı yık, yerine daha metruk beton duvarları dik" oldu. Sayın Karadağ'ın bu mantıktaki eleştirel bakışının Bursa için ne ifade ettiği malum.

 Ancak, Abdullah Karadağ adaylık için acele etmeyecek gibi duruyor. "İstişare eden rahata erer" fikriyle hareket edeceği kanaatindeyim.

Benim tanıdığım Abdullah Karadağ, istişare etmeden adaylık açıklamaz. Ya kısmet; Büyükşehir mi Osmangazi mi zaman gösterecek.

Hadi hayırlısı.

  

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.