Hava Durumu

Alinur Başkan önce ilçe başkanlarını belirleyecek...

Yazının Giriş Tarihi: 26.11.2018 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.11.2018 08:00

"Şehrin değeri, içinde yaşayan insanlardır..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, adayları açıklarken belediyecilik anlayışının sınırlarını da çizdi... Halka dokunma siyasetini altını çizdi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na önceki gün yeniden aday gösterilen Alinur Aktaş, Bursalı siyasiler tarafından oldukça heyecanlı bir yolculukla İstanbul'a gitti. Siyasi hizipten uzak gerçek bir gövde gösterisiydi. AK Parti Bursa, Reis'in karşısında çok etkileyici bir birliktelik gösterdi. Öyle ki salonu dolduran hiçbir il teşkilatı, Reis'ten özel iltifat görmezken Bursa ayrı tutuldu. Bursalı siyasilerin heyecanı Reis'e de yansıdı. Etkilendiğini gösterdiği tepkiyle gösterdi:"MaşaAllah, BarekAllah..." .

Bursa, AK Parti için bütün seçimlerde çok önemli olmasının yanında alınan oyla olarak partinin Türkiye geneli değerlendirmesinde hep mihenk taşı olmuştur. Bu açıdan reis hep özel yer vermiştir Bursalı siyasilere. Başkan Alinur Aktaş'ı tercih ederken de hizipçiliğe son noktayı koymuş oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel yönetim politikaları sınırını çizerken Alinur Aktaş'ın kendi politikalarına daha uygun olduğu kanaatini her gördüğünde gösterdiği ayrı bir ilgi ile belli etmişti zaten. Alinur Aktaş ismi Reis'in hep aklında olduğu kanaati bize hissettirilmişti.

UYUMLU ÇALIŞMA İÇİN ALİNUR AKTAŞ, İSİMLERİN BELİRLENMESİ  GÜVENCESİNİ ALDI...

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hem İnegöl Belediye Başkanı ve hem de Bursa Büyükşehir'de görev yürütürken diğer başkanlarla uyumlu çalışmaya önem gösterirdi. Hatta CHP'li Nilüfer Belediyesi'ndeki ortak projelerde bile gösterdiği tavır hep takdirle karşılanmıştır.

Bu açıdan bakıldığında ilçe belediye başkanlarının tercihinde kendisinin yetkilendirilmesi olağandır.

Başkan, kendisine katkı sağlayacak genç dinamik isimlerle yola devam edeceği kanaatindeyim.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasette gençleştirme yapılandırması bu anlamda Aktaş'ın elini güçlendiriyor.

Umarız Bursa yeniden yapılanma ile genç ve dinamik bir ekibe teslim edilir. Böylece "yüzde yüzü kucaklayacak" bir ekip oluşmuş olur.

Genel Merkez'in desteğini alan Bursa, tercihlerde çok rahat hareket edecektir.

Bakalım bu fırsat iyi değerlendirilebilecek mi?

ÖĞRETMENİM BENİM

 "Öğretmenim" dedi. Yarısı kullanılmış kağıt mendil paketini uzatarak. "Bunu sana getirdim. Birazını kullanmıştım ama yenisini alacak param yok. Öğretmenler günün kutlu olsun." Sonra cebinden haşlanmış bir yumurta çıkardı. "Bunu ikimiz yiyelim mi öğretmenim? Yarısı benim, yarısı senin olsun mu?" diye sordu. Ah be çocuk...  Bu kadar candan hediye verilir mi? Azıcık aşını, azıcık malını paylaşacak kadar sever mi insan öğretmenini? Severmiş. Öğretmenlerim, seveniniz çok gönlünüzdeki öğretme aşkı bereketli olsun. Bir gününüz değil, her soluğunuz kutlu olsun. Sana gelince çocuk. O soğumuş yarım yumurtanın tadı hala damağımda, beraber yerken yumurtayı gözlerinin içindeki eşsiz gülümseme hala aklımın başucunda...

Naim Ünver

Bir Öğretmenler Günü daha "günler enflasyonu" gölgesinde kutlandı... Ne demeli, her şeye rağmen kutlamak lazım...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.