Hava Durumu

'Kim' en kötü?

Yazının Giriş Tarihi: 09.11.2016 15:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.11.2016 15:10

ABD seçimlerini tüm baskılara ve algı operasyonlarına rağmen,Trump kazandı. Amerika'da belki uzun yıllardır ilk defa gerçek bir belirsizlik ve korku hâkim. Özellikle elit kesimde ciddi bir panik var. İşin ilginç tarafı çekindikleri adam da Amerikan rüyasında doğmuş büyümüş ve sistemin büyüttüğü en önemli figürlerden biri.

Asıl soru paniğin sebebi veya bunun bize yansımaları neyi değiştirir? Küresel sistemin hep kazanacak olması sebebiyle belki 'kim daha iyiyi' seçemeyiz ama 'kim daha kötüyü' seçebiliriz.

Aslında Obama dönemine baktığımızda yürütülen algı operasyonlarına rağmen ABD'nin dünya barışına katkısının hiç iyi olmadığını görebiliriz. Trump, kazanınca çok kötü olacak havası estiriliyor ama 'Peki Obama varken ne iyiydi?' diye de bakmak lazım.

Suriye'de Amerika'nın yürüttüğü kimliksiz bir strateji 100 binlerce insanın ölümüne ve milyonlarca insanın evlerini terk etmesine sebep oldu.  Dünya'nın yakın tarihteki en büyük insanlık dramı bu dönemde yaşandı. Bundan kötü ne yaşayabilir dünyada Müslümanlar bilmiyorum? Bush'un Irak işgalinde nasıl bu coğrafya zulüm gördüyse, son yıllardadaha büyük zulümler yaşanıyor Suriye'de...

Peki kim daha kötü? Cumhuriyetçi Bush ailesi mi Demokrat Obama mı?

DEAŞ terör örgütü sözde küresel terörle en çok mücadele eden ABD ve başkanı Obama döneminde türedi ve büyüdü. Batılı İnsanlar DEAŞ varlığıyla İslam'dan çok korkmaya başladı ve İsmafobiklerin ekmeğine yağ sürüldü. Bu kimin döneminde yine Obama'nın! El kaide Cumhuriyetçiler zamanında türedi, DEAŞ Demokratların. Peki Körfez savaşı sonucunda türetilen El-Kaide mi daha kötü Suriye ile türetilen DEAŞ mı?

Clinton ailesinin Bosna'da yaşattığı soykırımı ve ardından barışın mimarı ilan edilişlerini de unutmamak gerek!  Üç yıldan fazla süren bu savaş sırasında 10 binlerce Müslüman katledilmiş, 2 milyon kadar insan da yerini yurdunu terk etmek zorunda kalmıştı.

Bugün Trump'ı İslamafobik olarak ön plana çıkarmak isteyen bir ana akım batı medyası var ama yukarıda bahse konu dramları yaşatan Obama, sütten çıkma ak kaşık mı yani?

FETÖ konusu zaten çok daha vahim. Ülkesinde terörün küresel mücadelesini yürüten kahraman olarak lanse eden Amerika, ulusal sistemin içindeki bir ülkenin terör listesine koyduğu örgütü korumaya alıyor. Bu açıdan baktığımızda bile Demokratların tutarsız politikalarının bir başka ülke için ne büyük krizlere yol açtığını görmeye yeterli olacaktır.

Türkiye için daha kötü ne olabilir ki? PKK-ABD ortaklığında direten bir ABD yine demokratların iktidarında olmadı mı? Ülkemizde Clinton'u aleni destekleyen sermaye grupları, bu politikaları yüzünden Amerika'ya bir cümle eleştiri yapmazken; neden Trump'ın eyleme geçip geçmeyeceği bile belli olmayan söylemlerine tepki verirler anlamış da değilim...

İngiltere'nin ardından ABD'de de beklentiler ve yürütülen algı operasyonları dışında gelişmeler oldu. Özellikle ana akım medya, sanat dünyası gibi elit çevrelerin isteği dışında bir tablo oluşmakta ve umarım artık tüm Dünya için bazı şeyler değişir. Zira halk tercihlerini beklenenden başka türlü gerçekleştirmekte.

Biz yeni paradigmalara göre politika üretebilir, kendi gündemimizi takip ederek hem ülke hem de coğrafyamız için önemli işler yapabiliriz. Bizim için hangisi daha iyi olacağını söylemek mümkün değil ama hangisinin kötü olduğunu görmek mümkün galiba.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.