Hava Durumu

Zaman ittihat zamanıdır

Yazının Giriş Tarihi: 05.01.2018 08:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.01.2018 08:08

2018 yılının müthiş bir soğuk savaşa sahne olacağını zannediyorum.  Harici ve dahili bütün fesat ve şer güçleri ellerindeki tüm imkanlarını seferber edeceklerini rahatlıkla söyleyebilirim. Şuna hakkıyla inanmak gerekir ki; Batılıların eliyle ve müzaheretiyle şark memleketlerine bilhassa Müslüman ülkelere demokrasi ve medeniyetin geleceğine inanmak için akıldan istifa etmek gerekir.

Esasen; tam tersi, medeniyetin tesisi için Müslüman ülkelerin kendi tarihlerine, köklerine ve asıllarına dönmeleri bir zaruret halini almıştır. Zira hakiki medeniyet kendi mazisinde ve İslam'ın asr-ı evvelinde mevcuttur. Bundan uzaklaşıldığı günden beri vahşi ve karanlık bir girdap içinde çalkanıp duruyor Alem-i İslam.

O halde Bediüzzaman'ın dediği gibi; "Birleşen su damlaları gibi Kur'an'ın saadet ve selamet mecrasında, iman toprağı altında bu vatana ab-ı hayat sularını akıtınız; o zaman bu vatanda fen ve san'at çiçekleri açacak bu vatan maddi ve manevi saadetler içinde gül ve gülistana dönecektir, inşallah."

Aynı noktaya Akif merhum da dikkat çekerek şöyle diyor:

"İttihad ve terakkinin tesisi, fertler arasındaki ihtilafın ittifak ve kardeşliğe tahvili için; büyük büyük masraflara ne de düvel-i muazzamın müzaheretine, ne de taraftarın-ı medeniyetin, avane-i hürriyetin müdahalesine ihtiyaç yoktur. Hulefa-Raşidi'nin mesleğini takip etmek, diyanet- i İslamiye'nin usul-i evveliyesine ric'at eylemek şartıyla bunların hepsinden müstağni olur." (M. Akif Ersoy)

Yeni yılda yepyeni bir anlayışla bin yıllık kültürüyle tekrar barışmak ve buluşmak temennisiyle.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.