Hava Durumu

YEPYENİ BİR BAŞLANGIÇ

Yazının Giriş Tarihi: 13.02.2017 10:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.02.2017 10:01

Malumunuz Allah'ın iki şeriatından, kanunundan bahsedilir:

Biri, meşhur şeriattır ki, Kur'an ve Peygamber'in sünnetlerinde ifade ettiği emirler ve yasaklardır.

Diğeri, Allah'ın kainatta koyduğu ve canlı cansızların tabi olduğu kanunlar ve kurallar manzumesidir.

Birincisine uymanın ve uymamanın karşılığı genelde ahiret âleminde verilir. Yani hayrın ve günahın karşılığı ahiret âleminde görülür. Bu da sonunda karşımıza ebedi olarak cennet ve cehennem olarak çıkar.

İkincisine uymanın veya uymamanın karşılığı ise, genellikle bu dünyada peşin olarak verilir.

Mesela, çalışmanın karşılığında servet ve sermaye bu dünyada peşin elde edilir.

Sabrın karşılığında ise; kişi eninde sonunda isteğine ve arzusuna kavuşur. Suyun bir kaldırma kuvveti vardır. Bu kanuna uyan peşin olarak mükafatını elde eder. Denizlerin üzerinden gemiler vasıtasıyla her türlü mal ticareti yapar ve para kazanır. Tersi ise, pisi pisine, tembel yatmakla fakirlik ve sefillikle cezasını da peşinen çeker.

Bu ikinci şeriat keskindir, şaşmaz, kişilerin konumuna, ırkına, dinine, inancına, asaletine vs. benzeri toplumsal durumuna göre işlemez, bakmaz.

Yani bahçesine bakan, çiftini süren, toprağını işleyen, tohumunu eken kim olursa olsun karşılığında mahsulünü ve tabii ki zenginliğini kazanır. İster Müslim isterse gayrimüslim, ister inanan ve isterse ateist ol fark etmez, bu şeriatın kanunları herkese eşit ve adil çalışır.

MÜKÂFAT ZAMANIDIR

Gelelim sadede. Bakınız yaklaşık  bir asır dolmak üzere, bu ülkenin insanları Halk Partisi zihniyetinin prangaları altında manevi bir zulüm ve baskı altında hayatlarını geçirdiler. Bilhassa din ve inancına konulan ağır uygulamalar altında inim inim inlediler. Her ağızlarını açtıklarında, bu istek ve taleplerine karşılık on yılda bir muhtıralarla, ihtilallerle kafalarına balyozlarla vurularak susturuldu. Bin türlü hile ve tuzaklarla halkın inancını yaşama istekleri reddedildi. Adına cumhuriyet dedikleri sistemi, sadece kendi zihniyetlerinin yaşam şekli olarak işlettirildi.

Resmen jakoben ve baskıcı olarak tatbik edilen sistem bir asırdır sürdürülüyor. Bu kesim Batı dünyasını da arkalarına alarak bu oyunu, senaryoyu kıyamete kadar sürdüreceklerini utanmadan medya vasıtasıyla milletin gözlerinin içine baka baka ifade etme cüretini bile gösterdi.

Peki ne oldu?

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.