Hava Durumu

Yeni bir anayasa lazım!

Yazının Giriş Tarihi: 14.11.2015 09:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.11.2015 09:30

"Tarih bize gösteriyor ki, İslam ne derece dine temessük etmiş ise terakki etmiş, yükselmiş; ne vakit dinde zaaf göstermiş ise tedenni etmiş, gerilemiştir.

Bütün peygamberlerin Şarkta gelmesi, kader-i ezelinin bir işaretidir ki, şarkın hislerine ve duygularına hâkim olan "dindir".

Bugün İslam âleminin içinde bulunduğu durumda gösteriyor ki; İslam âlemini uyandıracak, şu miskinlikten ve zilletten kurtaracak yine o "histir".

O halde "yeni anayasanın" tartışıldığı bu günlerde bu tarihi hakikati anayasamızın omurgasına oturtmalıyız.

Batı medeniyetinden alacağımız elbette müşahhas örnekler ve güzel uygulamalar vardır. Bunları süzgeçten geçirdikten sonra almakta hiçbir mahzur yoktur. Lakin bu Müslümanlıkla yoğrulmuş memleketin insanı toptan bir "ithalata" karşı çıkmalıdır. Nitekim "Tanzimattan" beri hayatımızın merkezine koyduğumuz "Batı Kanunları" ülkemizin gerilemesinden ve bunun da neticesi olan kargaşa ve kavgadan başka ne vermiştir? İçinde bulunduğumuz anarşi ve kaosun da sebebi "Batı'nın bize dikte ettiği kanun ve tatbikatlardır."

Bu durumu özetleyen şu Kızılderili atasözü meramımıza kâfidir:

"Eğer bir akarsuda iki balık kavga ediyorsa, biliniz ki az önce oradan bir İngiliz geçmiştir."

Yeni anayasamızın ana maddesi:

 "Vela teziru vaziretun uhra", (Hiçbir günahkar, bir başkasının günah yükünü yüklenmez. Zümer, 7. ayet).

"Ve şavirhum fi'l-emr", (Ve işlerinde de onlara danış. Al-i Imran, 159. Ayet)

İşte bin yıldır Müslümanlıkla yoğrulmuş bu memleketin yeni anayasasının ana temeli bu iki esas (adalet ve meşveret) üzerine bina edilmelidir. 

 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.