Hava Durumu

Yalan üzerine kurulmuş bir FETÖ senaryosu!

Yazının Giriş Tarihi: 21.08.2017 11:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.08.2017 11:22

FETÖ'nün takip ettiği rotanın tamamen "Yalan ve Kizb" üzerine kurulduğunu daha önce söylemiştik. Bunu Bediüzzaman hz.nin Risale-i Nur tefsirlerinden iktibasla ifade etmeye çalışacağız:

"İşte ben çendan (gerçi) Kur'an-ı Hakîm'in kuvvetine istinaden dava ediyorum ki: "çok alçak olmamak ve yılan gibi dalalet zehirini serpmekle telezzüz etmemek (lezzet almamak) şartıyla, en mütemerrid (dik kafalılık eden) bir dinsizi, birkaç saat zarfında ikna etmezsem de, ilzam etmeye (üstün gelmeye, yenmeye) hazırım." Fakat nihayet derecede alçaklığa düşmüş bir vicdan ki, bilerek dinini dünyaya satar ve bilerek hakikat elmaslarını pis, muzır şişe parçalarına mübadele eder (değiştirir) derecede münafıklığa girmiş insan suretindeki yılanlara hakaiki (hakikatleri) söylemek; hakaike (hakikate)  karşı bir hürmetsizliktir. ... Çünki bu işleri yapanlar, kaç defa hakikati Risale-ı Nur'dan işittiler. Ve bilerek, hakikatleri zındıka (dinsizlik, inançsızlık) dalaletlerine karşı çürütmek istiyorlar. Böyleler, yılan gibi zehirden lezzet alıyorlar." (Mektubat, sf. 346)

"Münafık itikatsızdır (imansızdır, inançsızdır), kalpsizdir ve vicdansızdır, peygamber (a.s.m.) aleyhindedir." (Emirdağ Lahikası sf. 78-79)

"Bu zamanda ehl-i İslâmın en mühim tehlikesi, fen ve felsefeden gelen bir dalaletle kalplerin bozulması ve imanın zedelenmesidir. Bunun çare-i yegânesi (tek çaresi): Nurdur, nur göstermektir ki, kalpler ıslah olsun, imanlar kurtulsun. Eger siyaset topuzuyla hareket edilse, galebe çalınsa (üstün gelinse), o kâfirler münafık derecesine iner. Münafık, kâfirden daha fenadır. Demek, topuz böyle bir zamanda kalbi ıslah etmez. O vakit küfür kalbe girer, saklanır; nifaka (münafıklığa, iki yüzlülüğe) inkılap eder (dönüşür)." (Kastamonu Lahikası, sf. 104) (Üstad, bu bozulmanın da ancak "din ve fen bilimlerinin beraber verildiği bir eğitim sistemiyle" önlenebileceğini bir başka eserinde söylüyor.)

Sual : Kafirlerin kötülenmesi) hakkında yalnız iki ayetle yetinilmiştir. On iki ayetin özetiyle (Bkz. Bakara suresinin ilk ayetleri) münafıklar hakkında yapılan sözü uzatma neye binaendir? (Yani, Kur'an'da kafirlerin sıfatlarından daha az bahsedilmiş, oysa münafıkların özelliklerinden uzunca bahsedilmiştir. Bunun sebebi nedir?)
Cevap :  Münafıklar hakkında sözün uzatılması, yani uzatmayı icap ettiren birkaç ince mana vardır:
Birincisi: düşman meçhul olduğu zaman daha zararlı olur. Kandırıcı olursa daha habis olur. Aldatıcı olursa, fesadı daha şiddetli olur. İçeride olursa, zararı daha azim olur. Çünkü; dâhili düşman kuvveti dağıtır, cesareti azaltır. Harici düşman ise, bilakis, asabiyeti şiddetlendirir, sağlamlığı arttırır. Münafığın cinayet gibi olan suçu, İslam üzerine pek büyüktür. İslam âlemini zelzeleye maruz bırakan münafıklıktır. Bunun içindir ki, şanı pek büyük Kuran, münafıkları fazlaca ayıplamış ve çirkin bulmuştur. 
.... Üçüncüsü: ince alay, düzen, ikiyüzlülük, hile, yalan, riya gibi kötü ahlaklar münafıkta var. Kâfirde o derecede yoktur. Bu cihetten dolayı, münafıklardan daha çok bahsedilmiştir.
Dördüncüsü: Çoğunlukla  münafıklar, ... Şeytani bir zeka sahipleri olup, daha hilekar, daha oyuncu olurlar.... (İşaratü'l-İ'caz, Sayfa 83, 84)

Allah bizi ve ülkemizi şeytani zekâya sahip olan her türlü iç ve dış şer kuvvetlerinden muhafaza eylesin.


 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.