Hava Durumu

Tarih tekerrür eder (mi?)

Yazının Giriş Tarihi: 29.01.2016 09:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.01.2016 09:14

Tarih tekerrür eder, mi? diyorlar. Bu sorunun cevabı; milletlerin tarihini incelediğimizde net bir şekilde, 'evettir'. 
Hadiseleri derinlemesine incelediğimizde, her ne kadar şahıslar ve isimler değişse de 'senaryo' hep aynıdır. Daima gizli-aşikâr bir iktidar mücadelesini görüyoruz. Lehte ve aleyhteki hasımların kullandıkları argümanlar hep aynı, hiç değişmiyor:
Kişilerin;  şan, şöhret, para, hırs, mal, mülk, kadın, kibir, kin, gurur,hile, küfür, inkâr, hased, tasallut, ceberrut, yukarıdan hükmetme, saltanat sürme, kendini beğenme...vb. insanın fıtratında bulunan ve 'sıfat-ı kahriyye' denilen bu sıfatlar şeytani sıfatlardır.
Tabi ki, insanda yalnız bu sıfatlar bulunmaz, bunun yanında da melekî sıfatlar da vardır:
" Hidayet, istikamet, iman, ikrar, kabul, muhabbet, tevazu, mahviyet, uhuvvet, hayırhahlık, iman, inanç, ihlas, güzel ahlak...vb gibi vasıflar da   açılmamış çekirdekler halinde fıtratına derç edilmiştir. 
Bir dağda kömür ile elmas madeninin beraber bulunması gibi.

ŞEYTAN 
İnsanda bulunan bu iki özelliklerden hangisi galip gelirse insan ona dönüşür. Yani birinci guruptaki sıfatlar o kişide baskın ise, o artık insan libasını giymiş bir Şeytan'dır.
Eğer "gözünle görmek istiyorsan Paris'e git, en büyük localarına gir, göreceksin ki, akrepler insan libasını giymiş ve iblisler adam suretini almışlar."
İşte insanları avlamak isteyenler, onların bu özelliklerini kullanıp, en alçakça ve hainane emellerine alet ediyorlar.

Bugün gerek dünyada ve gerekse Ülkemizde cereyan eden olaylar, bize, insanların nasıl birer potansiyel "iblis ruhunu" taşıdığını göstermektedir. Şayet iyi eğitilmezse ve sağlam bir inanca sahip olmazsa nasıl yıkıcı ve kahredici bir canavara dönüştüğünü görüyoruz.
Bugün bu olaylar bize zamanın kağanı Kür-Şad'ın Çinlilere karşı verdiği mücadeleyi hatırlatmaktadır. Ve yine Çinlilerin Türk milletine karşı kumpaslarını ve kullanmaya çalıştıkları hain ajanları da ibretle göz önüne getirtiyor. 
Bir sonraki makalemizde konuya devam edeceğiz. 
 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.