Hava Durumu

Prangayı açacak anahtar! 

Yazının Giriş Tarihi: 19.01.2018 06:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.01.2018 06:50

Bazen, mükafatlar musibetler eliyle gelir. Bunun için Kur'an şöyle der;

"Sizin şer bildiklerinizde umulur ki hayır vardır."

Bu dünya "darü'l-hikmettir" ve ahiret "darü'l-kudrettir".

Dünyada Hakim, Mürettib, Müdebbir, Mürebbi gibi ilahi isimlerin gereği, bu dünyada sebeplerle, hikmetlerle işler görülüyor.  Ahirette ise; hikmetten ziyade kudret ve rahmetin tezahürleri için, maddeye ve müddete ve zamana ve beklemeye ve sebeplere ihtiyaç bırakmadan, birden bire eşya inşa ediliyor. Herkes kudreti aracısız görüyor. Aradaki sebepler, perdeler kalkıyor. Bir başka ifadeyle Cenab-ı Allah, bir çok hikmetleri, güzellikleri, hayrı ve hasenatı "musibetlerin ve beliyyelerin" içine derc etmiştir. Mesela ; Atmaca kuşunun Serçe kuşuna musallat olması, Serçenin savunma ve korunma yeteneğinin gelişmesi içindir. Adeta bir talim ve terbiyeden geçerek tecrübe ediniyor. Böylece ilerideki yaşamında kendini ve neslini sürdürme imkanına kavuşmuş oluyor.

Bu hikmet perspektifinden baktığımızda ülkemizde patlak veren " FETÖ hıyaneti ve isyanı" aynı zamanda Türkiye'de "sistem değişikliğini " sağlayan bir kuvvetli sebebe ve vesileye dönüşmüştür. İşte bu noktaya işaret ediyor Bahçeli bir konuşmasında:

"Cumhurbaşkanlığı sisteminin kabulü ile birlikte Türkiye'de yeni bir döneme girildiğini, sistemin oturmasının gerektiğini aktaran Bahçeli, "18 maddelik anayasa değişikliğini sizlerin onayına sunduk. Halk oylaması ile Türk milleti Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni kabul ve teyit etmiştir. Cumhuriyet tarihimizde 3. bir dönemin başlayacağı kesinleşmiştir. 1923 Türkiye Cumhuriyeti, 1946 ile çok partili hayata geçişle kuruluşunu tamamlamıştır. 2019 yılından itibaren Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin iyice oturması, yerleşmesi önümüzdeki en mühim hedeftir" diyerek, kaderin ülkeyi götürdüğü rotaya  dikkat çekmiştir. (Vema Teşaune İlla En YeşaAllah/Allah dilemedikçe siz dileyemezsiniz)

Bütün bu olumlu ve hayırlı oluşumlar da FETÖ musibeti ile vücut bulmuştur. Yani,  Yeni Türkiye Devleti, Lozan'da kendisine biçilen elbiseyi ve önüne konan rotayı, bir asır sonra, bir musibetin tahrikiyle,  elinin tersiyle tarihin çöplüğüne fırlatmış, sahnede figüran olarak değil, asil aktör  olarak yerini almıştır.  Dolayısıyla bu fetö olayı, ülkemizin 500 yıllık bir gaflet ve dalalet uykusundan uyanmasına vesile olmuş. Kaderin kendisine tevdi ettiği mağdur ve mazlum islam'ın hamiliğini üstlenmiştir.

Bediüzzaman'ın dediği gibi; "Ey eski çağların, cihangir asya ordularının, kahraman askerlerin torunları! Artık Kur'an'ın sabahında uyanınız. Kur'an-ı Kerim'in güneşinden gözlerinizi kapatmakla ( batılıları dost bilip, müslümanlara arkanızı dönmekle) vahşet ve gaflet sizi yağma edecektir. Birleşip yeniden bu topraklara hayat suyunu akıtınız. O vakit dünyanın efendisi, alemin reisi, insaniyetin vasıta-i saadeti olursunuz."

Acaba; "dünya beşten büyüktür" sloganı, büyük şeytan tarafından İNSANLIK ALEMİNE vurulan prangayı açacak bir anahtara mı dönüşüyor? Ne dersiniz? Bekleyip görelim!

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.