Hava Durumu

NUZUL-İ İSA (as) ! (1)

Yazının Giriş Tarihi: 03.07.2017 10:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.07.2017 10:14

Bölgemizde bitmek bilmeyen olaylar, savaş, kan, gözyaşı ve Müslümanların içine düştükleri felaketlere baktığımızda, bir an için Hz. İsa ve Mehdi hakkında varid olan hadisler aklıma geldi. Bir nebze ferahlamak ve sonuç itibarıyla güzel bir akıbetin bizi beklediğini düşünerek huzur ve itminan buldum.

Benim gibi bu olaylardan usanmış ve ümidini tüketmiş olanlar için Hz. Peygamberimizin (asm) müjdelerinden bir kaçını vermek istiyorum. Ta ki, şimdilik "kış mevsimi" gibi görünen hadiselerin altında güzel bir "bahar geleceğinin" bizi beklediğini görüp, sevinsin ve ferahlasınlar. Büsbütün karamsar olmasınlar.

-İbniAsakir, Muaviye (ra) 'den şunu nakleder:  "Hazret-i Peygamber (a.s.m)'den işittim ve buyurdular ki:

" Benim ümmetimden bir cemaat Hak üzere savaşırlar. Onlar insanlara galiptirler. Allah'ın emri gelinceye kadar, onlar bu hal üzere devam edeceklerdir." Sonra bu ayeti okudu:  "Ey İsa! Muhakkak ki seni teveffi ettireceğim. (Yani seni düşmanlarından, onların su-i kasdinden ben muhafaza ettireceğim. Seni Ecel-i müsemmana ben kavuşturacağım. Seni onların ellerinde öldürmekten ben sıyanet edeceğim. Mukadder vaktin gelince senin ruhunu ancak ben alacağım. Senin âlem-i melekûta yükselmene mani olacak şehevattan ben izale edeceğim.) Seni nezdime yükselteceğim. Seni inkâr edenlerden arındıracağım. Sana uyanları kıyamete kadar kâfirlerden üstün kılacağım. (Al-i İmran s. 55 / E'd- Durrru'l Mensur, 55. Ayetin tefsiri)

-Ahmed, Bezzar, Taberani, Semure (r.a)'dan şunu tahric ederler: Resul-ü Ekrem (sav) buyurdular ki:

"  Meryem oğlu İsa (as) , Hazret-i Muhammed'in dinini tasdik edecek şekilde inecek ve Deccalı öldürecektir. Bu ise ancak kıyamete yakın bir zamanda olacaktır." ( Müsned-i İmam Ahmed, 3/13)

(devam edecek)

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.