Hava Durumu

Mavi vatan, Girit, adalar!

Yazının Giriş Tarihi: 22.05.2020 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.05.2020 06:30

Bugünlerde Mavi Vatan cümlesini çok duymaya başladık. Yakında buna Girit, 12 Adalar da dâhil olacak.

Türkiye son yıllarda peş peşe, ABD, AB ve Rusya'yı karşısına alacak şekilde, birçok stratejik hamleler yaptı, cesur adımlar attı.

Bütün bu stratejik hamlelerin başında da deneyimli bazı paşalarımızın olduğunu hemen söyleyelim.

Cihat Yaycı Paşa, "Mavi vatan, münhasır ekonomik bölgeler anlaşması" kıyıdaş devletle planlayan bir amiralimizdir. TSK'nın yetiştirdiği çok değerli vatansever kahramanlarımızdan sadece birisidir. Milli sanayiinin gelişmesinde de çok ciddi katkılar koyan bir devlet adamıdır. Onun ortaya koyduğu stratejik hamlenin bugünlerde LİBYA haritasında nasıl heyecan oluşturduğunu ve batıyı da şokladığı apaçık ortadadır.

Büyük şeytanların uykusunun kaçtığı, mazlumların, Müslümanların ise umutlarının yeşerdiği günlerin arifesindeyiz.

BM, Girit, 12 Adalar, Batı Trakya için dava açmaya hazırlanıyoruz. Sebep? Buraların gerçek sahibiyiz de ondan.  Bu da nereden çıktı demeyin! Çünkü bir başka kahraman paşamız Ümit Yalın Paşa, yasal belgelerle buranın sahibi olduğumuzu gündeme getirdi ve AB dünyası ikinci bir şok yaşıyor.

ADALAR BİZİM!

Bakınız Lozan dâhil bütün anlaşmalarda bu adaların; Girit, B.Trakya, 12 Adalar Yunanistan'a terk edildiğine dair hiçbir kayıt yoktur. Hatta Girit Adası'nın yazılı olarak ¾'ü Türkiye'nin, geriye kalan kısmın da yunan halkının silahtan arınmış bir şekilde yaşayabileceği kaydedilmiştir.

Peki, mademki bizim idi, bugüne kadar neden müdahale edilmedi?

El cevap; silahımız yok, mühimmatımız yok, ekonomimiz dışa bağımlı, güçsüz iktidarlar ve hükümetler dönemi mevcut. Sabah akşam yönetim değişiyor. İdareye dışarıdan müdahaleler yapılıyor. Üç sente muhtaçsınız. Okadar ki Lüksemburg gibi küçücük bir devlete dilenir hale düşmüşsünüz. Kur ile istedikleri gibi oynanıyor. ..vb. müflis olmuş, gücünü kaybetmiş bir devlet durumundasınız.  Böyle bir durumda nasıl ortaya çıkıp da tapulu malımızı geri veriniz diyebilirsiniz ki!

TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE DEĞİLDİR!

Şimdi ise iş değişmiştir. Artık Türkiye eski Türkiye değildir. Gücümüz, Korona'dan sonra daha net görülmeye başladı.

-Savunma Sanayi geliştirildi,

-Dış borçlar ödendi.

-Muazzam yatırımlar yapıldı.

-Milli savunma sanayi,

- Teknoloji, Bilim, Sağlık, ulaşım ve diğer alanlarda önceden belirlenmiş hedeflere ulaşıldı. En önemlisi de dünyaya yardım, destek ve şefkat eli uzatılarak, Türkiye'nin (Neo Osmanlı) varlığı, gücü ve dostluğu ve hâkimiyet dönemi yeniden hatırlatıldı. (Nisan ayı itibarıyla,135 ülke yardım talebinde bulundu. ABD, İngiltere, Almanyadâhil 85'den fazla ülkeye yardım edildi. Bu yardım talepleri bile diğer ülkelerin gözünde Türkiye'yi nasıl konumlandırdığını gösteriyor.)

SURİYE HAREKÂTI!

Biraz daha geriye saralım; Suriye sınırında yaptığımız harekâtla, başta ABD ve Rusya olmak üzere Zalim Dünya küçük dilini yuttu. Burada Yarım asırlık yapılan askeri hazırlıklar bir çırpıda hallaç pamuğu gibi dağıtıldı. Ordumuzun boğulacağını dillendirenler apışıp kaldı. Türkün gücü karşısında, asırlık düşmanlar (ABD, Rusya)Suriye'de bize karşı gizli anlaşmalar kurmak zorunda kaldılar.

İşte bütün bu hamlelerin başında yine o kahramanlardan birisi olan Metin Temel paşavardı. Operasyon tamamlandığında, iş bitirildiğinde, haçlı dünyası bilindik yöntemlerine başvurdular; Temel Paşa, düşman hedef seçilmişti. Fakat karşınızda 2200 yıllık bir tecrübe var. Burası Kasım Süleymani'nin İran'ı değil, Türkiye. Hemen görev yeri değiştirildi Temel Paşa'nın. Şu anda ne yapıyor acaba? Bilmem Aksakal paşa için yapılan aynı muamele yapılıyordur herhalde.  Dostlar sevinsin, düşmanlar bence korksun, bu kadarı yeter.

Türkiye, hiçbir değerini boşa harcamıyor ve harcamamalıdır. Hele bir de şu bürokrasinin de üstesinden geldiği gün şaha kalkacağından şüpheniz olmasın.

Ve Şimdi hesap vakti. Artık beyler, karşınızda hasta adam yok. Evvela şu çaldıklarınızı bir dökülün bakalım.

PATRİK GRİOGRİUS (RUS ÇARINA YAZDIĞI) MEKTUPTA:

" Türkleri maddeten ezmek ve yıkmak gayr-ı mümkündür, çünkü Türkler çok sabırlı ve mukavemetli insanlardır...  Zekidirler ve kendilerini müspet yola sevk ve idare edecek reislere sahip olduğu müddetçe de çalışkandırlar."

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.