Hava Durumu

Değişim ve İslam!

Yazının Giriş Tarihi: 15.01.2016 09:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.01.2016 09:40

 

Ülkemiz ilkel putperest bir zihniyet tarafından adeta esir alınmıştır. Bu gurup sapkın ve mutaassıp bir gerici gurup olup, beyin altına işlenmiş çağdışı zihniyetiyle, hastalıklı bir yapı arz ediyor. Ve işin en garibi de kendini "ilerici, medeni" karşısındakileri de " gerici ve yobaz" görüyor. Bu refleksle her türlü "terakkiye ve medeniliğe" kanının son damlasına kadar, karşı koyuyor, engellemeye çalışıyor.

 

Fakat insanoğlu ölümlü olduğu gibi zihniyetleri ve medeniyetleri de "sınırlı ve sonludur". Nihayet bu skolastik bataklığa saplanmış, putperest zihniyet de zeval pençesinde tarihin çöplüğüne doğru hızla gitmektedir. Emin olunuz ortadaki bağırışlar, naralar, efelenmeler, afralar, tafralar yok oluşlarının son çırpınışları ve sekeratın alametleridir. Bunu bir yere yazınız.

 

Bu hastalıklı zihniyete ilk neşteri vuran Turgut Özal idi.  Özal,  "Değişim Konusunda İslam" konulu panelde yaptığı konuşmasında bu "ülkeyi kene gibi sarmış, hastalıklı putperest zihniyeti şöyle deşifre ediyor:


"Bugün burada,1993 yılında,bu konuların rahatça konuşulabilmesinin,öyle zannediyorum ki herkes mutluluğunu yaşıyor...

 

Aslında şunu söylemek lazım; cemiyetlerin, toplumların, ülkelerin ilerlemesinin sırrı nedir? Diye bakarsanız, birkaç tane önemli esas söylemek mümkündür. 

 

Bunlardan bir tanesi, düşünce ve düşünceyi ifade hürriyeti... Bir tanesi, din ve vicdan hürriyeti... Ve bir tanesi de teşebbüs hürriyetidir. Bunların olduğu bir toplumda ilerleme fevkalade başarılı ve ileri bir şekildedir...


Geçenlerde, Amerika Cumhurbaşkanlarından Thomas Jefferson'ın bir konuşmasını dinledim. Tabi, kendi sesi değil ama meşhur bir konuşma... Ve bu konuşma 1800 senelerinde yapılmış. Zaten cumhurbaşkanı olduğu tarih odur. Yani neredeyse bundan 190 sene evvel... Orada Thomas Jefferson diyor ki;

 "Biz hepimiz kardeşiz. İçimizden farklı fikirlerde olanlar olabilir. Mesela hepimiz cumhuriyetçiyiz. Hepimiz federalistiz. Ama içimizden öyle kimseler çıkar ki, bu federalizmi değiştirmek ister. Öyle kimseler çıkar ki, bu cumhuriyetin formunu değiştirmek ister. Bunları bir nevi abide gibi, emniyet abidesi gibi (koruyun), sakın bunlara dokunmayınız" diyor.

Tasavvur edin,bu söylediği iki yüz sene evvel... Şimdi oradan şu neticeyi çıkaracağım;Amerikan toplumunu geliştiren hadiselerin temelinde,bunların yattığını müşahede ettim. Çok serbest bir tartışma ortamı... Ve her konunun da sual edilmesi...
Şimdi,geçenlerde bir yerde yaptığım konuşmada şöyle bir sual sordum. Sonra da dedim ki,"acaba reaksiyon gelir mi?"... Gene başımdan geçen bir hikâye... Onu burada da tekrar edeceğim.

Not: Bir sonraki makalemizde konuya devam edeceğiz.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.