Hava Durumu

Bursa'da Bediüzzaman rüzgarı -1-

Yazının Giriş Tarihi: 27.03.2017 09:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.03.2017 09:44

Cuma Günü UÜ. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde ve Cumartesi akşamı, Merinos Kongre Salonu'nda; "Bediüzzaman ve Dünya Barışı" konulu bir panel izledik. Panelistler; Dr. İsmail Benek yönetiminde, Prof.Dr. Faris Kaya, Prof.Dr. Musa Kazım Yılmaz, Dr. Murat Çiftkaya tarafından Nursi'nin "İnsan ve Aile" hakkındaki görüşleri aktarıldı.

Evvela bu paneli düzenleyen, "Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kültür Vakfı ve Bursa İttihat, Eğitim ve Kültür Derneği"ne çok çok teşekkür ediyorum. Kongre salonlarının en büyüğü olan Osmangazi salonu seçilmiş ve hakikaten doluydu. Halkın her kesiminden rağbet vardı. Bilhassa kadınların ve gençlerin ilgisi dikkat çekiciydi. Zaten mesajların çoğunluğu da onlara yönelikti. 

Panelin sürpriz bir konuğu da vardı. Üstad Bediüzzaman'ın talebesi, ve İstanbul'da evinde ikamet ettiği "Fırıncı Abi."

Gençler pür dikkat hatıralarını dinlediler. Üstadın insan sevgisini anlatan; "meczup bir kişinin her gün Üstattan sigara istemesi ve Üstadın onu kırmayarak, onun için kırlardan kekik otunu toplaması bunu kurutup toz haline getirerek bir kağıta sarıp sigara niyetine ona her gün ikram etmesi" hadisesi, kendisini hala bile çok etkilediğini, aktardı. Onun bir yazarın ifade ettiği gibi, "çağımızda bir asr-ı saadet Müslümanı hayatı yaşadığını", gördüğü ve yaşadığı olaylarla tasdik ediyorum, dedi.

BEN KİMİM ?

Prof. Faris Kaya ise; özellikle gençleri düşündürmeye ve hayatını sorgulamaya yönlendiren şu müthiş soruları çerçevesinde sohbetini süsledi ve oldukça da etkileyici oldu:

*Ben kimim ?

*Nereden geliyorum?

*Beni buraya kim gönderdi?

*Buradaki görevlerim nelerdir?

*Buradan sonra nereye gideceğim?

*Orası için ne tür hazırlıklar yapmalıyım?

Gibi soruların cevabını arayarak yaşamak. Yani, Hayatı farkında olarak yaşamak. Yaşadığımız her saniyenin hesabını vereceğimizi düşünerek yaşamak.

Her gün hayat makinemize 86400 saniye yükleniyor. Kalbimizin dakikada ortalama 60 defa attığını düşünürsek kalp pilimize her gün 86400 atışlık bir elektrik şarj ediliyor ve bu hiç durmadan ömür boyunca atıyor. Hiç düşündünüz mü bu nasıl oluyor? Nasıl işliyor? Bu enerji nereden geliyor? Kim yüklüyor? Bunlar akıl gereği sorgulanması gereken işler. Metafizik diyerek göz yumup gidemeyiz. Deve kuşu misali avcıyı görmemek için başımızı kuma sokamayız.

Kaya; İşte bu ve benzeri sorulara cevap veriyor Bediüzzaman. Gençleri ve gençliğimizi Batı'nın köhne, çürük felsefesinden, İslam hakikatlerine ve İslam eczanesine davet ediyor.

(Devam edecek)

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.