Hava Durumu

BTSO seçimleri ve Burkay'ın teknolojik hedefi!

Yazının Giriş Tarihi: 30.03.2018 07:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.03.2018 07:34

Hedefi olmayan ülkeler (idareciler/egoları) etrafında kısır döngü ile dönerler. Kısır döngünün olduğu yerde de hamasi nutuklar ve bürokratik saltanat koltukları ihtişamla arz-ı didar eder. Bu ülkelerin istisnasız tümü de açık-gizli birer müstemleke konumundadırlar. Bunlar, kendi rızasıyla boyun büküp kaderine razı bir halde hayat sürdürürler. Bunların şeref ve haysiyeti de paspas olmuş, yüzlerindeki izzet yerini zillet almıştır. Yeter ki, yönetimdeki koltuklarına bir zarar gelmesin, halkın içinde bulunduğu sefalet hangi seviyede olursa olsun, bunları hiç mi hiç etkilemez. Etrafımızdaki ülkelere baktığımızda bir sürü örnek görürsünüz.

Bir zamanlar da aynı tablo bizim için de geçerliydi. 1. Dünya Savaşı'ndan bu yana savaş yüzü görmemiş olmamıza rağmen onlarca yıl yalan-dolan hamasi nutuklarla, balo ve eğlencelerle, heykel inşa etme yarışıyla ömür tükettik. Kişi başına düşen milli gelirimiz, Afrika ülkeleri seviyesinde idi. Bırakın ağır-hafif sanayii, bir jilet bile üretilemiyordu. Ülke olarak tamamen dışa bağımlı bir pazar halindeydik. Tabii ki de "parayı veren düdüğü çalar" kabilinden, ABD ve AB ülkeleri bizi istediği gibi yönlendiriyor, tımar ediyor, yerine göre azarlıyor ve bazen de alkışlıyordu. Ekonomide sıkıştığımızda da "50 sent" için kapı kapı dolaşıp, yüzsuyu döküyorduk. Bu olumsuz (tamamen yöneticilerin sebep olduğu) tabloyu daha fazla ayrıntılandırmaya gerek yok, yaşı 40'ın üzerinde olanlar bunu iliklerine kadar yaşadılar.

Artık devir değişti. Uyutulan koca bir millet uyandı, ayağa kalkmakla kalmadı, etrafındaki kardeş mazlum ve mağdur ülkelere de umut ve idol olmaya başladı. Tarihteki misyonunu devraldı. Bayrağı bıraktığı yerden tekrar dalgalandırıyor. Pek yakın zamanda bu mücadelenin semeresini de alacak ve nitekim almaya da başladı.

İşte Suriye'de yedi düvel Haçlı zihniyetine karşı izzetinden, şeref ve haysiyetinden zerre miskal taviz vermiyor ve dünyaya meydan okuyor. Bunun en büyük nedeni de "bilişim, teknoloji, askeri ve silah sanayiindeki" kendi ürettiği silahlardır. Bunun verdiği güç ve moral ile ülkenin ilgili sanayi ve ticaret kuruluşları büyük bir hızla birbiri ardına baş döndürücü projeler üretmeye başladılar. Emin olunuz buna dünya şapka çıkaracaktır. Gelecek asır "Türk'ün asrı" olacaktır. Hiç bir güç buna mani olamayacaktır.

BURKAY'I DİNLERKEN BÜYÜK KEYİF ALDIM

Bursa'da BTSO seçimlerine hazırlanan İbrahim Burkay beyefendiyi dinlerken büyük bir keyif aldım. Bilhassa 40'a yakın projenin hazırlanışı, sunumu ve bir kısmının hayata geçirilmesi, diğerlerinin de büyük bir güven ve kararlılıkla uygulamaya geçirileceğine olan inancı, bana şevk ve gurur verdi. İnşallah en yakın zamanda, bu enerji ve ümit dolu insanlar, ülke teknesinin kaptanlığında, büyük başarılara imza atacaklardır.

Bu ülkede kolay kolay insan yetişmiyor ve maalesef de yetişmiş ve değerli insanlar, az önce saydığım "kokteyl adamlarınca" hemen taşlanmaya (recm) başlanıyor, bir sürü algı operasyonlarıyla önleri kesilmeye çalışılıyor. Fakat inanınız ki, artık bu numaralar bayatladı, kimse itibar etmiyor. Onlara şunu hatırlatmak istiyorum: "Halep ordaysa, arşın burada"dır. Bu Yeniçerivari 'istemezük" teranesini bırakın. Bayat muhalefet yapmak yerine; buyurunuz, sizler de eteklerinizdekini ortaya dökünüz, kumaşınızı (maharetlerinizi) görelim.

SAYIN BURKAY'DAN RİCAM!

Sayın Burkay'dan bir ricam olacak; bu güzel çalışmalarınızı, ahi teşkilatına benzer zaman zaman eğitimlerle takviye ediniz. Ticarette doğruluk, dürüstlük, aldatmamak, sağlam iş, kaliteli iş, helal çalışma ve benzeri sıfatların ayrıca birer Müslüman sıfatı olduğunu ve aynı zamanda dinimizce de ibadet yerine geçtiğini, (buna menfi ibadetler deniyor..) dolayısıyla yitirilen güzel hasletlerimizin de bir program dahilinde, eğitim olarak verilmesini sağlayınız. Unutmayalım ki; maddi kalkınma ve ekonomik refah, şayet manevi ahlaktan yoksun ise, ulaşılacak netice, bugünkü Avrupa'nın materyalist ahlakı olacaktır. Böyle bir refah da beşerin melek mertebesinden hayvan derekesine sükûtu olacaktır. Binaenaleyh; kalkınmanın her safhasında manevi eğitim olmazsa olmazımızdır ve bizi Hristiyan dünyasından (gayr-ı müslim) ayıran en önemli özelliğimiz de budur.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.