Hava Durumu

Batı'nın dünyayı sürüklediği tehlikeli akibet!

Yazının Giriş Tarihi: 22.01.2021 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.01.2021 06:30

Bugün genelde küresel düzeyde ve husussan Türkiye'de "Oryantalistlerin" bütün imkanlarıyla "İslam'a" savaş açtığını ifade edelim. Mesela bir konuşmasında ünlü oryantalist Theodore Nöldeke; "Bizim Kur'an ve İslam kültürü üzerinde çalışmalarımız iyi incelendiğinde, gerçekte Kur'an'ı ve İslam kültürünü ne kadar aşağı ve primitif gördüğümüz kendiliğinden anlaşılacaktır", diyerek Oryantalizmin gerçek niyetini açığa vurmuştur. 

Nöldeke'nin itiraf ettiği gibi, istisnasız tüm oryantalist çalışmalar, açık yahut gizli İslam'ın ne kadar vahşi, ilkel, arkaik ve sapkın olduğunu ispatlamaya dayanan bir paradigma üzerine inşa edilen anlamlar ve kavramlar çerçevesini içeriyor.

Bu nedenledir ki, oryantalistlerin Peygamber efendimiz ile ilgili karikatürize yorumlarının ve saldırılarının altında yatan ana neden budur. Gerçi bütün oryantalistlerin mutlaka iftiracı ve kötü niyetli olduklarını söyleyemeyiz. Hatta içlerinde İslam'ı seçenler bile var. Fakat bunlar istisna teşkil ediyorlar. Genelde Oryantalist anlam ve kavram çerçevelerinin oluşturduğu, kuşatıcı, tahakküm edici ve sömürgeci bir mantıkla yeniden inşa edilerek "öteki" olarak tehlikeli bir şekilde dönüştürüldüğüdür. Ve bir de buna Batılı siyasetçilerin de oy ve menfaat icabı körükle üzerine gittiğini düşünürsek, giderek Avrupa kıtasını saran büyük bir yangının Asya'yı da içine alacak şekilde tehlikeli bir mecraya doğru gittiğini söylemek istiyoruz.

Esasen Batı, Din menşeli hareketlerle, menfi ve metazorik baskı ve zulümlerin, bütün bir Avrupa'yı nasıl felakete sürüklediğinin yakın tecrübesini 1. Ve 2. Dünya savaşlarıyla yaşadı. Bu nedenle; belki de 3. Dünya savaşını çıkarabilecek ve bu defa topyekûn İslam Ülkelerini de alacak şekilde bütün dünyayı bir felakete doğru sürükleyeceğini çok iyi biliyordur. Lakin maddeci, materyalist, egoist, kendinden başkasını insan yerine koymayan, üstün ırk, petrol ve dolar gibi birçok ihtiraslar bütün bünyesini ve dünyasını sarmış olması dolayısıyla tamamen insani duygularını kaybetmiş, salt bir vahşi hayvan suretine dönüştürmüş olduğunu söylersem, çok abartmış olmam. Yukarıda da ifade ettiğim gibi elbette bunun da istisnaları vardır ve bunlar da hakikati görüp, olacak olan felaket ve musibetlerin önünü almaya çalışıyorlar. Şimdilik aklı selim sahipleri, akıllı ve vicdanlı, insancıl, hoşgörülü batılılar ağır basıyorlar; fakat her an her şey olabilir.

Felaket tellalı olmak istemem, lakin görünen köy kılavuz istemez. Umarım ki, batılı bazı siyasi liderlerin körüklediği bu ateşi ve felaketi, aklı başındaki diğer liderler cidden engel olup, koltuk ve diğer ihtiraslar uğruna dünyamızın ve insanoğlunun başına gelecek bir felakete yol açmazlar.  

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.