Hava Durumu

BAŞKANLIK SİSTEMİNE NİÇİN EVET!

Yazının Giriş Tarihi: 23.01.2017 10:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.01.2017 10:09

Tercih noktasında, kötü bir şeyi def etmek faydayı elde etmeye tercih edilir demektir. Bu kural sosyal hayatta her zaman tatbik edilmesi gereken önemli bir argümandır. Aksi takdirde, şerlerle mütemadiyen uğraşır dururdunuz.

Türkiye'nin çeyrek asırdan fazladır, terör ve kaos ile uğraşması bana göre bu kuralın uygulanmıyor olmasındandır.

Bakınız hangi alanda olursa olsun; bütün iyilikler ve güzellikler, önce temiz, sağlam bir zemine ihtiyaç duymaktadır. Bu aslında temel bir kaidedir. Önce o işin varlığını devam ettirmesine engel teşkil edecek zararlılardan ortamı temizlemek gerekir ki, o iş uzun ömürlü, sağlıklı olabilsin.

Haram ile helâlin, güzel ile çirkinin, doğru ile yanlışın merhamet ile terörün bir arada olması mümkün değildir.

Ameliyatlarda uygulanan metot da yine budur. Yani önce ameliyat yapılacak unsur, temizlenir, hijyen hale getirilir. Sonra ise tedavi işlemine geçilir. Aksi halde yapılan ameliyat, verilen emekler ve beklenen sonuç oluşmayacaktır. Hatta daha vahim sonuçlar meydana gelecektir.

Günlük basit işlerimizde bile aynı yolu takip etmekte değil miyiz? Önce vücudumuzun, evimizin, işyerimizin temizliğini gerçekleştirip, sonra tezyinini, süslemesini yapmaktayız.

CHP'NİN DEF'İ!

Şimdi ben başkanlık sistemine karşı çıkanlara da bu prensibi hatırlatmak istiyorum. Ülkemiz yaklaşık bir asırdır, parlamenter sistem ile idare ediliyor. Ve bu sistem daha ilk günden itibaren CHP denilen bir partinin (asında içinde halk kelimesi var, ancak bunun bir süsten, aldatmacadan ibaret olduğunu sağır ve kör sultan bile biliyor) vesayeti altında kadük kalmış ve sadece azınlık bir oligarşik gruba hizmetten öteye geçmemiştir. Bu azınlık gurup, ülkenin bütün imkânlarını sonuna kadar sömürdüğü gibi; halkın üzerine bir karabasan gibi çökmüş, her şeyine müdahale etmiş, dininden yaşamına, giyimine kadar el atmadığı alan kalmamış. Hatta bununla bile yetinmemiş; düşüncelerine, fikirlerine ipotek koymuş, zor ve baskı kullanarak kendi topraklarında halka siyah zenci muamelesini reva görmüş, bunu bir ideoloji haline getirmiş, bu ideolojisini de her on yılda bir ihtilal ve muhtıralarla, coplarla tahkim ve takviye etmiştir.

Ülkemizin zemininde bu mikrop cirit attığı müddetçe, bu ülkenin huzura kavuşması, ilerleyip, yükselmesi, gelişmesi, terakki etmesi mümkün değildir. Evvela; zeminimizin bu arkaik, totemik ve gerici, yobaz MİKROPTAN temizlenmesi şarttır.

İşte bu nedenden dolayı, başkanlık sistemine karşı çıkan vicdan ve insaf sahibi kişilere sesleniyorum:

Başkanlık; sistem icabı bizi yüz yıllık bir CHP cenderesinden, kenesinden kurtarıyor olması bile, başlı başına tercih edilmeye değer bir yönetim şeklidir. Yani sırf CHP'den bu mazlum ve mağdur Müslüman milletin kurtulmasını sağladığı için, buna EVET dememiz yeter ve artar bir sebeptir.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.