Hava Durumu

ABD'nin Ortadoğu politikası ve amacı nedir? (4)

Yazının Giriş Tarihi: 27.09.2019 07:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.09.2019 07:00

Hristiyan Batı'nın ABD liderliğinde "Yeni Dünya Düzeni" her ne kadar insan hakları ve demokrasiyi temel prensip olarak alan ülkeler arasında işbirliğini, bu özelliklere sahip olmayan ülkeleri tecrit eden ve onlar üzerinde siyasi ve ekonomik baskıyı öngören yeni bir dünya görüşü olarak tarif etmekte ise de; bunun aldatmacadan ibaret olduğu, kocaman bir yalan olduğu uygulamalardan ve ülkelere yapılan yaptırımlardan anlaşılmaktadır.

Peki, yeni düzenin gerçek iç yüzü ve esasları nelerdir?  Necati Mustafa Özfatura bu düzeni "Kurtlar Sofrasında Ortadoğu" adlı eserinde şöyle sıralıyor:

  • Hristiyan Batı ve Yahudi kültürünün dışındaki bütün kültürlerin imhası, ya da sembolik, müzelik hale getirilmesi,
  • İslam'ın Asrı Saadet ölçülerini imha etmek ya da sapık görüşlere analize etmek,
  • İslam dünyasının bölünmüşlüğünü devam ettirmek, birbirleriyle boğuşturarak, aralarındaki birliği ve dayanışmayı önlemek,
  • Türkiye ile Arap dünyası arasına düşmanlık, kin ve fitne sokmak,
  • Kürdistan ve onun üzerinde kurulacak büyük Ermenistan ile Türkiye'yi İslam ve Türk dünyasından tecrit etmek,
  • NATO'yu İslam dünyasını hedef alan bir statüye sokmak,
  • Türkiye'ye Ortadoğu'da Batının jandarması rolünü yükleme,
  • Bütün dünyada kapitalist ağırlıklı serbest piyasa ekonomisini hâkim kılmak,
  • Bütün dünyada ABD'nin liderliğine, Hristiyan Batı ve bunlara hizmete dönük çok partili sistemi yaygınlaştırmak,
  • İslam dünyasında İslami uyanışı ve dünyanın diğer bölgelerinde İslami yayılışı önlemek,
  • Müslümanların İslamiyet'i yaşamalarını kesin olarak önlemek ve doğumlarından ölümlerine kadar Hristiyan gibi yaşamalarını ve düşüncelerini sağlayan psikolojik savaş uygulamak.

       DÂHİLİ SİYASET VE HARİCİ SİYASET!

Özfatura'ya göre;  ABD liderliğindeki Hristiyan Batı ve Siyonizm'in, Ortadoğu hatta bütün dünya için hazırladığı yeni düzenin 11 temel esasları bunlardır. Şimdi körü körüne ve yeryüzü şeytanlarının yalancı, aldatıcı parlak sözlerine kanan saf Müslüman kardeşim;

Dâhili siyasetle harici siyaseti ayırmalı, feraset sahibi olmalısın. Rakip gördüğün parti ile dâhili ne kadar sert muhalefet yaparsan yap, dış mihrakların safında yer alarak siyaset yaptığında kimlerin tuzağına düştüğünü aklından çıkarmamalısın. Ve Allah'ın şu sözü de ebediyen kulaklarında ve kulaklarımızda çınlamalıdır:

"İşte siz o kişilersiniz ki onları seversiniz, fakat onlar sizi sevmez. Siz, kitabın hepsine inanırsınız, onlar ise sizinle buluştular mı inandık derler, yalnız kaldılar mı size karşı besledikleri kin ve öfke yüzünden parmaklarını ısırırlar. (Resulüm) De ki: Geberin kininizle. Şüphe yok ki Allah, gönüllerde ne varsa hepsini bilir".(Al-i İmran 119)

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.