Hava Durumu

Nereden geliyor bu kadın katilleri?

Yazının Giriş Tarihi: 13.12.2018 07:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.12.2018 07:51

Çocuklarımız büyüdüklerinde bir katile dönüşmesin ya da kurban olmasın istiyorsak, artık bu konu üzerinde durmak ve gereğini yapmak durumundayız.
 

Toplum olarak ne zaman şapkayı önümüze koyup bir durum değerlendirmesi yapacağız acaba? "Biz nerede yanlış yapıyoruz da bunlar başımıza geliyor?" diye hiç sormayacak mıyız? Daha ne zamana kadar sürüp gidecek bu zulüm. Gün geçmiyor ki bir kadın cinayeti haberi duymayalım. Kafamıza dank etmesi için daha ne lazım? Çaresini aramak için iki katına mı çıkmalı cinayetler?

Her tekrarlandığında üzüntü ve öfkeyle "idam edelim!", "müebbet hapse atalım!"çağrıları yapmak, acıyla yanan yüreklere su serper mi? Onlara hak ettikleri cezaları vermek öleni geri getirir mi, ya da yeni katliamları önler mi sanki? Bu bizim kaderimiz mi, gencecik insanlarımızı, çocuklarımızı kurbanlar vermeye devam mı edeceğiz böyle?
Başımızı iki elimizin arasına alıp da artık buna bir son vermek için çareler aramanın zamanı çoktan geldi geçti. Nereden geliyor bu kadın katilleri, başka ülkelerden mi? Başka bir ülkenin insanları her yıl bizim 350-400 kadınımızı katletseydi biz onlara savaş açmaz mıydık? Peki kim yetiştiriyor bu katilleri, biz nerede hata yapıyoruz da bizim o güzel çocuklarımız şiddete meyilli oluyor, katil oluyorlar?
Üzücü olan katillerin de bir anneleri var, onlar da ana kuzusu. Yani kadın katillerini de yetiştiren yine bir kadın. Ama hangi anne, 'benim oğlum büyüdüğünde kadın katili olsun' diye yetiştirir? Böyle bir anne olamayacağına göre sorun nerede? Belli ki çocuklarımızı büyütürken, eğitirken en iyisini yapayım derken, fark etmeden bir şeyleri eksik ya da fazla yapıyoruz ki böyle istemediğimiz, kötü bir sonuçla karşılaşıyoruz.
Sorunumuzu çözmek için caydırıcı cezalar elbette olmalı ama köklü çözüm yine toplumun kendinde! Tabii ki eğitim şart, her işin başı o. Devlet ve millet olarak hep birlikte çocuk yetiştirme konusuna ciddi eğilmeliyiz. Bedenen ve ruhen sağlıklı, iyi huylu, ahlaklı çocuklar yetiştirmek için onların gelişimlerini destekleyen aile ortamları oluşturmalıyız. Çocuk gelişimine uygun sağlıklı aile ortamı ve çocukların yıl yıl gelişim dönemlerine göre ihtiyaçlarına yaklaşım şekilleri, hakkında eğitim programları düzenlenmelidir. İnsanlık olarak çocuk gelişim dönemleri hakkında detaylı bilgiye sahibiz artık. Her anne-babanın, bu bilgilere ve doğru yaklaşımlara ihtiyacı olduğu çok açık.

Doğrusunu bilelim, doğru yaklaşalım, çocukların ihtiyaçlarını yerinde, yeterince ve zamanında karşılayalım ki kötü sonuçlarla  karşılaşmayalım. Çocuklarımız büyüdüklerinde bir katile dönüşmesin ya da kurban olmasın istiyorsak, artık bu konu üzerinde durmak ve gereğini yapmak durumundayız.

Dolayısıyla anne babaların huyları, en etkili eğitici faktör olduğu için ebeveynlerin uygun olmayan huylarının iyileştirilmesi için terapi almaları, hem onların, hem de çocuklarının yararınadır. Sakin, tutarlı davranan, iyi huylu anne babanın, çocuklarının iyi huylu olmasına çok katkısı olur.

Diğer önlemlerin yanında iyi huylu çocuklar yetiştirilmesi ile toplumumuzda yaşanan kadın cinayeti vakalarının önüne geçilebilecektir.
                                                                         
 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.