Hava Durumu

Tevhid mesajı okuyorum:33 Yahudi İle Dost Olmak! (1)

Yazının Giriş Tarihi: 31.05.2019 07:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.05.2019 07:00

"Tevhid Mesajı" okurken Kur'an'da, sıklık anlamında, en çok karşılaşılan din-topluluk-millet müşrikler ile Yahudillik ve Yahudiler(İsrailoğulları) dır. Hıristiyanlık ve Hıristiyanlar onlardan sonra gelir...

Bunun sebeplerinden belki de en önemlisi İslamiyet'in doğduğu coğrafyada bu ikisinin demografik, sosyal ve siyasal olarak diğer gruplara göre çok daha etkin olmalarındandır diye düşünüyorum.

Yahudiler için söylenmesi gereken bir özellik daha vardır ki o da Allah'ın onların atalarını da defaatle uyarması ve Peygamberler göndermesine rağmen, tarih boyunca hiçbir suretle doğru yola gelmeyişleri, sürekli inkâr edişleri ve dahası bu küfürlerini diğer insanlara benimsetmek için d her türlü iftira, hile, entrikaya başvurmaları, nifak tohumu ekmeleridir.

Çünkü kendilerince üstün ırk onlardır, dünyanın efendisidirler, vaat edilmiş toprakları vardır ve yolu yöntemi ne olursa olsun bunları gerçekleştirmek de inançlarının gereğidir!.. Bunları ne kadar hayata geçirebilirlerse de o kadar iyi Yahudi olmakta ve sonunda, sadece kendilerine ait olduklarına inandıkları cennete gireceklerine inanmaktadırlar!!!

Netice itibarıyla tarih içerisinde, müşriklerin çoğu ve epeyce Hıristiyan ilahi çağrıya uymuş ama Yahudilerden pek azı bu çağrıya kulak vermiştir. Yani sakat inançlarında ısrar etmiş; Allah'la dost olmaya, ona kulluk etmeye asla yanaşmamışlardır.

Kur'an'da (doğrudan Medine'dekiler muhatap alınarak) Yahudilerle ilgili pek çok ayet mevcuttur. Özellikle Bakara, Al-i İmran, Nisa, Maide sureleri bu konuda çok zengindir. Biz burada daha çok ilahi kitabımızda Yahudilerin neden bu kadar, tabir-i caiz ise hedef alındığını, akabinde de Müslümanların onlarla dostluk(!) kurması üzerine olanları ele alacağız. 

Ayet meallerini zaten çok açık olduğu, onları ara cümleler ve kelimelerle de (kendimce) çok anlaşılır bir ifadeye büründürdüğümü düşündüğüm için başkaca bir açıklama ve hatta kıssadan hisseye gitmeyeceğim... Böylesine lanetlenmiş bir toplumla devletlerarası ilişki veya kişisel dostluk kurulmasına dair karar artık sizlere ait.

Yahudi neden Kur'an'ın hedefinde!?

Bakara 75: ...(Onlar kendilerine verdiğimiz Tevrat'ta) Allah'ın sözünü işitirlerdi de, akıllarına yattığı halde bile onu tahrif eder, değiştirirlerdi.

Bakara 89: (Onlar) Daha önce müşrik Araplara karşı zafer kazanmak için yardım isteyip, dua edip dururlarken, onlara ellerinde olan kitabın(Tevrat'ın aslı) doğrulayan bir kitap ve (geleceğini bu kitaptan)bildikleri (Peygamber)gelince('bu bizden-İbrahimoğullarından değil İsmailoğullarındandır' diye) onu inkâr ettiler. Artık Allah'ın laneti onların (bütün inkârcıların, kafirlerin) üstünedir.

Bakara 100:Ey elçimiz Muhammed! Senin peygamberliğini inkâr eden (Medine'deki) Yahudiler, peygamberlerine verdikleri sözü (yaptıkları sözleşmeyi) her defasında bozan ataları gibi davranmaktadırlar. Onların çoğu sözleşme tanımayan (sözünde durmayan, imzasına sahip çıkmayan) imansızlardır.

Bakara 120:Ey Elçimiz! Sen onların dinlerine inanmadıkça senden asla hoşnut (memnun)olmayacaklardır (kendi uydurdukları şeylere inanmadıkça seni benimsemeyeceklerdir.) Bu sebeple de ki "doğru yol ancak Allah'ın yoludur." (Bu tebliğle yetin, onlara uyma.) Eğer onların arzu ve heveslerine (düşüncelerine, argümanlarına, politikalarına) uyarsan artık Allah sana dost, olmaz, yardım etmez.

Bakara 135:Yahudiler de Hıristiyanlar da Müslümanlara "Bizim dinimize girmedikçe doğru yolu bulamazsınız (hidayete eremezsiniz.)" dedi. Oysa onlar İbrahim'in tevhid çizgisinden sapmışlardır.

Al-i İmran 21:Allah'ın ayetlerini (tevhid delillerinitanımayarak, Hz. Peygamberi inkâr ederek) görmezlikten geldikleri gibi Allah'ın emir ve yasaklarını kendilerine anlatmak üzere gönderdiğimiz peygamberleri de öldürmüşlerdi. Sadece bu değil tevhidi anlatan adil ve faziletli insanların da canlarına kıyan bu inkârcılara (dünya durdukça insanlar tarafından telin edileceklerin ve) ahrette de çok acıklı bir azap çekecekleri haberini ver.

Al-i İmran 77:Doğrusu (onlar kendi kitaplarını tasdik ederek) Allah'a verdikleri sözü, ettikleri yemini, (dindar halktan elde ettikleri az ya da çok bir) maddi menfaat ve önde görünme karşılığında satanlar (Yahudi toplumunun önde gelenleri ve din adamları) ahrette ilahi lütuflardan hiçbir suretle nasiplenemeyecek, yüzlerine bile bakılmayacaklardır. 

Al-i İmran 112:Onlar (Yahudiler) Allah'a ve insanlığa karşı taahhütlerine sadık olmadıkları sürece, nerde olurlarsa olsunlar zillet içerisinde (üzerlerine aşağılık damgası vurulmuş vaziyette başkalarının hakimiyeti altında) yaşamaya mahküm olacaklardır... Bu onların asi olmalarında ve haddi aşmalarındandır.

(Kısmetse yarın devam edecek.)

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.