Hava Durumu

Satılık vatandaşlık ve rahmetli ninemin 'Ben şehidimin kanını..

Yazının Giriş Tarihi: 10.12.2018 07:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.12.2018 07:16

Benim dedem, kendisinden küçük üç kız kardeşi ile (rahmetli) babamı bunun için mi 9 yaşında yapayalnız bırakıp seferberliğe gitmiş ve Hasankale'de (Erzurum) cephede ŞEHİD düşmüştü;, Çanakkale'de, Sakarya'da, Kocatepe'de... Olan binlercesi gibi???

Belki de onu şehit eden düşmanının çocuklarını, torunlarını kurtaracağı vatan toprağına ve de kendi çocuklarının, torunlarının sahip olacağı vatandaşlık haklarına ortak olsun diye mi kanını akıtmıştı, canını vermişti? Hem de bu kadar bedavaya?

Kimin ne hakkı var buna?

Kim benim haklarımı, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık payımı, onların devletlerinin bana asla tanımadığı ve tanınmayacağı bir şekilde haraç mezat satabilir veya küçültebilir?

Bunu yapanlar, eğer ar damarları çatlamamışsa 113 yaşında vefat eden rahmetli nenemden utanmalıdırlar. O onca yoksulluk ve yoksunluk içerisinde dedemin şehit maaşını kabul etmemiş ve "BEN "ŞEHİDİMİN KANINDAN EKMEK YEMEM" demişti...

Şimdi ben bu "milli ayıplı" işten gelecek paraya tamah edenlere "Allah gözünüzü doyursun" desem suç işlemiş olur muyum, resmi medya takipçilerinin hışmına uğrar mıyım bilmiyorum ama duygu ve düşüncelerim böyle.

Şu an gözlerim yaşlı. Kim ne yaparsa yapsın, bana verilecek herhangi bir ceza onları daha fazla derinleştiremez. Çekeceğim eza şehit dedemin, bu vatan için kanını akıtan diğer tüm şehit ve gazilerimizin ve de ninemin ruhuna güzel bir dua olur ancak.

Hem sahi, bu durumda, biz Trump'ın Salman'a para için yaltaklanmasına onu korumasına niye kızıyoruz ki? Ona niye "onursuz adam, parayla Amerika'nın itibarını satıyor" diyoruz ki?

Evet, ilgili haber şöyle:

Ekim ayında vatandaşlık hakkı kazananların sayısında rekor kırıldı; beş bin küsur!

Zira yeni sunulan imkânlarla "Bitmemiş bile olsa konut projelerinden alınan 250 bin dolarlık devir sözleşmesi ile "Türk vatandaşı" olunabiliyordu artık! 

Önceden 1 milyon dolardı. Neden gerektiyse dört misli daha ucuzlatıldı! Hem de dünyanın en büyük 17.ekonomisi iken hızla 10.sıralara tırmanırken, milleti memleketi 2023'lere, 2053'lere, 2071'lere şanla, şöhretle taşırken!

Yazık!.. Çok yazık!..

Yani şimdi birileri çıkıp "Babanın malına mı ortak alıyorsun be arkadaş?" dese buna kim ve nasıl makul bir cevap verebilir?

Evet, kim? Kimler?

Cevap bekliyorum, hangi partili olursa olsun; siyah, kırmızı, yeşil partili ya da partisiz fark etmez.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.