Hava Durumu

'Hepimiz biriz, onlar biziz'

Yazının Giriş Tarihi: 27.03.2019 07:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.03.2019 07:02

Yeni Zelanda başbakanı Jacinda Ardern ülkesinde gerçekleştirilen terör saldırısı sonrası yaptığı açıklamalar ve teröre karşı duruşuyla gönüllerde yer etti. Ardern'in davranışı insanlığın bugün en büyük ortak problemlerinden olan ve başka birçok problemin de temelinde yatan terör belasına karşı bizlere ne yapılması gerektiği konusunda da dersler verdi.

Terör, soğuk savaş sonrası küresel güçlerin emperyal amaçlarına ulaşmak için kullanışlı bir araç olarak ortaya sürdüğü ve istihbarat örgütleri eliyle eylemler yaptığı bir dünya gerçekliği haline gelmiştir.

Yeni Zelanda'daki saldırının ardından Başbakan Jacinda Ardern'in duruşu dünya için bir örnek olmuştur. Ardern, terörü ilk andan itibaren insanlığın, kardeşliğin, sevginin, ülkesindeki birliğin en büyük karşıtı ve düşmanı olarak tanımlamış; Cuma namazı kılmak üzere camide olan Müslümanlara yapılan saldırıyı ilk andan itibaren bir terör saldırısı olarak nitelemiştir. Ardern, bugün hâlâ bu saldırıya terör demeye dilleri varmayan, terör söz konusu olunca ölenin ve öldürenin kimliğine bakarak tavır belirleyen, ABD'li ve Batılı yöneticilerin ikiyüzlülüğünü de suratlarına çarpmıştır.

Dünyayı, zulme ve zalimlere rağmen güzel ve anlamlı kılan;sevginin dilini yüreklerinden gelen coşkuyla yaşatan insanlar olmuştur.

Jacinda Ardern insanlığın ortak düşmanı teröre karşı duruşunu sevginin diliyle, "Hepimiz biriz, onlar biziz" diyerek göstermiştir. Ülkesinde yaşayanların acısına sahip çıkarak, ötekileştirmeyerek ve terörü topyekün insanlığın düşmanı olarak tanımlayarak ayrımcılığa ve ikiyüzlülüğe karşı çıkmıştır tıpkı Rachel Corrie gibi.

"Zulüm bizdense ben bizden değilim!.."

Barış gönüllüsü Rachel Corrie,2003 yılı mart ayında, İsrail zulmüne karşı çıkmak için Filistin'e gelen bir ABD vatandaşıydı.

Filistinlilerin evlerini yıkanbir İsrail buldozeri tarafından acımasızca öldürülen Rachel Corrie bundan tam 15 yıl önce mart ayında sevginin diliyle ve zulme başkaldırısıyla gönüllerimizde insanlığın yüz akı olarak yer ediyordu.

Ne mutlu ki insanlık, çıkarları uğruna dünyayı cehenneme döndürmeyi amaç edinenlerin yanında yüreklerinden taşan sevginin sıcaklığını canları pahasına hissettiren insanlara da sahip!

Rachel Corrie ve Jacinda Ardern

Yeryüzünden umudun kesilmeyeceğini gösteren iki güzel örnek.

Güzel örneklerin insanlığın vicdanında uyandıracağı duygu başka güzel örneklerin de oluşmasına yol açacaktır.

Zulümleriyle dünyayı cehenneme çevirenlerin ektikleri nefret tohumlarının pis kokusu yüzyıllara yayılarak nefretle anılmalarına sebep olarak kalmayacak, cehennem onlar için yakıtı ve ateşi sönmeyen bir yatak olacaktır.

Uluslararası hukuku hiçe sayarak, güç zehirlenmesi yaşayanlar, terörü ve terör destekçiliğini demokrasi, barış maskeleriyle kapatmaya çalışsalar da, bir taraflarının açık kaldığını unutmasınlar.

Tarih,kendilerini gücün şehvetine kaptırmış zalimler çöplüğüdür aynı zamanda.

Kalın sağlıcakla!..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.