Hava Durumu

Yeni Kapı ruhu bozuluyor mu?

Yazının Giriş Tarihi: 14.10.2016 09:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.10.2016 09:17

15 Temmuz hain darbe ve işgal girişiminin başarısız olmasının ardından Yenikapı'da toplanan beş milyonu aşkın vatanseverin tekbir ağızdan darbeye ve teröre lanet ederek vatanına ve iradesine sahip çıkmasıyla milletimiz bir kere daha adını tarihe altın harflerle yazdırdı. Bu miting öncesinde de, darbe gecesi ilk saatlerden başlayarak Türkiye'nin her yerinde her görüşten vatansever alanlara akın etti vedemokrasi nöbetlerini sabahlara kadar bir aydan fazla sürdürdü.

"Yeni Kapı Ruhu" adıyla meşhur olan bu birliktelik tabanda halen devam ediyor. Ancak Yenikapı mitingine gönülsüz de olsa katılarak milli birliğe katkı koyan Sn. Kılıçdaroğlu son zamanlarda bu ruha aykırı çıkışlar yapıyor. Yaptığı açıklamalar hem FETÖ hem PKK terör örgütlerinin ekmeğine yağ sürecek cinsten.

Sayın Kılıçdaroğlu Artvin'de kendisine yapılan suikast girişiminden sonra söylem değiştirdi. Öyle anlaşılıyor ki, Yenikapı mitingine katılması ve milli birliğe katkı sunmasından dolayı karanlık güç odakları onu uyardı. O da mesajı aldı ve ona göre hareket etmeye başladı.

Özellikle, FETÖ sebebi ile açığa alınan, ihraç edilen memurlar, tutuklanan örgüt üyelerinden dolayı, "aileleri ile birlikte bir milyonu aşkın kişinin haksızlığa uğradığını" söylemektedir ki, bu söylem tam bir FETÖ söylemidir. Şu ana kadar hakkında işlem yapılanları dikkate aldığımızda aileleri ile birlikte toplam bir milyonu aşmış bir rakam yoktur. Bunu söylediğimiz zaman; darbeye bizzat katılanlar, Parlamento'yu ve sivil halkı bombalayanlar, tanklarla insanların üzerinden geçenelerdahil tamamının haksız yere derdest edildiğini söylemiş oluruz ki, bu FETÖ cü darbecilerin bile söylemeye cesaret edemediği bir iddiadır. Gerçek manada mağdur milletin kendisidir. 240 şehidimiz ve 2000 i aşkın gazimizdir.

Öte yandan PKK ile mücadele kapsamında görevden alınan memurlar, belediyelere atanan kayyımlar sebebi ile de Kılıçdaroğlu HDP ile aynı çizgide durmaktadır. Diğer devletler ve dünya medyasına karşı milli bir bilinçle devletinin ve milletinin yanında yer almak yerine Sn. Cumhurbaşkanımızı şikâyet eden bir söylemi tercih etmektedir. Sözüm ona dikta rejiminin kurulduğundan bahsedip durmaktadır.

Bütün bunlar CHP'nin, eline altın tepside sunulmuş olan milletin partisi olma fırsatını kaçırmasına sebep olmuştur. CHP bunun yerine belli bir jakoben zümreyi, vesayetçi yapıyı milli ve manevi değerlere uzak bir ideolojiyi tekrar savunmayı tercih etmiştir.

Kılıçdaroğlu'nun bu söylemi Yenikapı ruhundan hiçbir şey eksiltmeyecektir. Yeni Kapı ruhuna katkı koymak yerine "Yenikapı Hortlağı" olmayı tercih etmesi kendi bileceği iştir ve sadece kendisine zarar verir. Çünkü millet artık Yeni ve Güçlü Türkiye'den yana tavrını koymuştur. Mesele Türkiye'nin geleceği olunca hiçbir siyasi ayrım gözetmeksizin tabanda birlik sağlanmıştır. Türkiye'nin güçlenmesini istemeyen uluslararası güç odaklarının temsilcisi gibi konuşan siyasileri de milletimiz iyi tanımaktadır.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.