Hava Durumu

Gençlerin yeni buluşma noktası

Yazının Giriş Tarihi: 28.10.2018 08:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.10.2018 08:10

Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi tarafından Görükle'de açılan Gençlik Merkezi öğrencilerden büyük ilgi gördü.

Üniversite öğrencilerinin yoğun olarak yaşadığı Görükle'de Gençlik Merkezi, gençlerin geleceğe giden yoluna adeta ışık tuttu.

Bilindiği üzere...

Uludağ Üniversitesi'ne komşu olan Görükle'nin nufüs bakımıdnan büyük çoğunluğunu şehir dışından Bursa'ya gelen üniversite öğrencileri oluşturuyor.

Özellikle kafe ve eğlence mekanlarının yoğunlukta olduğu Görükle'de, kültürel ve sanatsal mekanların yetersizliği görülmekteydi.

Hatta...

Şehrin eğlence merkezlerinden birine dönüştüğü de söylenebilir.

Öğrenci hayatı elbetteki sadece ders başında geçmeyecektir.

Sosyal aktivitelere de zaman ayrılabilir.

Fakat...

Görükle'de 'eğitim-boş zaman' dengesinin maalesef eğlenceden yana ağır bastığı ve eğitime yönelik hiçbir hareketin olmadığı göze çarpıyordu.

İşte bu noktada imdada Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Görükle Gençlik Merkezi yetişti.

Merkez, öğrencilerin akademik, sanatsal ve kültürel projelerine destek olacak.

Bunun yanında, gençlik faaliyetlerine hizmet eden unsurlarla da donatılmış bir konseptte inşa edildiğini söylemek mümkün.

Görükle Gençlik Merkezi bünyesinde bulunan kafe, gençlik ofisi, uluslararası gençlik ofisi, kütüphane, bilişim atölyesi, müzik salonu, resim ve el sanatları atölyesi, tiyatro ve konferans salonu gençlere hitap eden tasarımları ile faliyete geçti.

Kısacası...

Görükle'de, gençlerimizin eğitim hayatlarına kolaylık sağlamak adına gerekli tüm materyallerin bulunacağı nezih bir ortam yaratıldı.

Bunun yanında, Uludağ Üniversitesi'nin binlerce yabancı öğrenciye de ev sahipliği yaptığını hatırlatmakta fayda var.

Gençlik Merkezi bünyesinde kurulan; uluslararası gençlik ofisleri sayesinde yabancı öğrenciler Türk-İslam medeniyetinin konuk severliğini derinden yaşayarak, toplantı, buluşma, proje ve etkinlik hazırlıklarını planlayıp uygulayacakları bir ortama kavuşmuş oldular.

Dünyanın dört bir yanından gelen bu gençler ülkelerine döndüklerinde mutlaka Türkiye'nin birer kültür elçisi olacaklardır.

Görükle Gençlik Merkezi'ndeki bu hamle, ülkemizin imajına dünyanın farklı ülkelerinde artı değer kazandıracaktır.

Gelelim Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın verdiği bir müjdeye...

Görükle Gençlik Merkezi'nin açılışında konuşan Başkan Aktaş, konunun hassasiyetine dikkat çekti ve gençlik merkezlerinin kısa süre içerisinde artacağını söyleyerek herkesi sevindirdi.

Son yıllarda gençliğin en büyük belası olan uyuşturucu ve fuhuş gibi üzücü haberlerle gündeme gelen Görükle'de; Büyükşehir Belediyesi'nin bu dokunuşuyla kabuk değişiminin başladığını söyleyebiliriz.

Umarız...

Bu merkeze hızlı bir şekilde yenileri eklenerek, Görükle'nin tam anlamıyla bir eğitim üssü olması sağlanabilir.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.