Hava Durumu

Eğitim geleceğimizdir!

Yazının Giriş Tarihi: 26.08.2018 07:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.08.2018 07:50

Bu haftaki konumda sizlere kişinin geleceğini etkileyen ve hayatının  şekillendiği eğitim sisteminin verilerinden bahsetmek istiyorum.

Tam da tüm bayram tatili yaz tatili bitimine günler kala bu konuya dikkat kesildim.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İzmir Bölge Müdürlüğü verilerine göre 6 yaş ve üzeri nüfusta okuma yazma bilen oranı Türkiye genelinde yüzde 96,74'e çıkmış, 6 yaş ve üzeri nüfustaki yüzde 98,80 okur yazar oranıyla Antalya en okur yazar il olarak kayıtlara geçmiş. Antalya'yı yüzde 98,52 okur yazar oranıyla Çanakkale takip ederken, bu ili yüzde 98,49 okur yazar oranıyla Denizli takip etmiş. Bursa'da ise 2016 verilerine gore 15 yaş üstü okuma yazma bilmeyen 76.708 kişi okuma yazma bilen 2.053.573 kişi oldu. Okuma yazma bilmeyenlerin oranı yüzde 3,57.

Aslında okur yazarlık ve nitelikli eğitim konusunda kötü değiliz... Sorun şu ki mezunlarımızın atanamamaları veya iş bulmakta çok zorlanmaları ülkenin refah ve bilim toplumu olmasının önünde duvar olmaya devam ediyor.

Yeni Milli Eğitim Bakanımız, birikimleri ile içinde bulunulan karmaşaya son vererek, donanımlı yeni nesillerin yetişmesinin yolunu açacaktır.

Her yıl değişen eğitim sistemi başka bir sorun... Umarız değişimler ülkemize dünya standartlarında bir sistem oturtur.

Mustafa Kemal Atatürk'ün eğitim sistemine kattığı değerler unutulmamalıdır. Atatürk eğitim konusundaki hassasiyetini farklı tarih ve mekânlarda dile getirmiştir.

Bursa'da 1923 yılında "İnsanlar olgunlaşmak için bazı şeylere muhtaçtır. Bir millet ki resim yapmaz, bir millet ki heykel yapmaz, bir millet ki tekniğin gerektirdiği şeyleri yapmaz; itiraf etmeli ki o milletin ilerleme yolunda yeri yoktur. Hâlbuki bizim milletimiz, gerçek nitelikleriyle medeni ve ileri olmaya layıktır ve olacaktır" diyerek bir kez daha eğitimin önemini vurgulamıştır.

Yakında başlayacak olan 2018-2019 eğitim öğretim dönemi ülkemiz, eğitim camiası ve tüm öğrencilerimiz için sağlıklı huzurlu bilgi dolu bir dönem olmasını dilerim.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.